Kvinner bruker mer penger på klær enn på ferie

Prisen for å se bra ut på ferie er høyere enn prisen på selve ferieturen, ifølge en britisk undersøkelse.

Cathrine Elnan
Publisert:

Har du ofte problemer med å få igjen kofferten når du skal på ferie? I så fall kan årsaken være at du gjør som mange britiske kvinner, og bruker mer penger på sommerklærne enn på selve feriereisen.

En britisk undersøkelse viser at den gjennomsnittlige britiske kvinnen bruker over 2000 kroner mer på sommergarderoben enn på selve ferieturen, ifølge Daily Mail. Undersøkelsen, gjort i forbindelse med moteshowet Clothes Show London, viser at britiske kvinner betaler rundt 4500 kroner for en ferietur, mens de er villige til å legge ut 6500 kroner for å oppdatere klesskapet med den siste bikinien, sarongen og maxikjolen.

Usikker på hvilken bikini som passer deg?Finn den som passer til din kroppsfasong!

Skjønnhetsprodukter

Kvinner bruker ikke bare tid og penger på klær, men også på hud- og kroppspleie før de reiser på ferie. Ifølge undersøkelsen bruker britiske kvinner 15 timer på å gjøre seg sommerklar til ferien, blant annet på selvbruning, voksing, manikyr og pedikyr.

Om man tar med utgiftene til skjønnhetsprodukter, bruker britiske kvinner totalt nesten 3500 kroner mer på å gjøre seg klar til ferien enn det reisen koster.

Ønsker du litt ekstra farge før sommerferien?Les selvbruningsguiden!

– Like viktig å se bra ut som å reise

Fire av fem kvinner forteller at de øker klesbudsjettet når prisen på ferien blir lavere enn forventet. Britiske eksperter mener at mange kvinner opplever et økende press for å se bra ut på stranden, og at de føler press for å ha de nyeste trendene og tilbehøret med seg når de skal reise på ferie.

– Det faktum at kvinner er villige til å betale mer for klær enn selve ferien, viser at sommersalget kanskje ikke er så billig som mange tror, sier Maryam Hamizadeh, markedsjef for Clothes Show London.

– Undersøkelsen viser at det er like viktig for kvinner, om ikke enda viktigere, å se bra ut som det å reise på ferie, sier Hamizadeh.

Relevante artikler videre:

Nå er denne jakka tilbake.Sjekk saken her!

På tide med en ny shorts?Her finner du 12 rimelige varianter!

Plei håret ditt riktig!Les vår hårpleie-guide her!

Ønsker du volum?Slik får du superhot hår

Publisert: