Nytt i garderoben

silje
Publisert:

Har vært på jakt etter et hvitt skinnskjørt siden jeg så Acnes og Elens, og i går landet dette skjørtet fra Trashy Vintage ned i posten. Skjørtet er perfekt i størrelse og lengde og et kupp til 100-kroner, et relativt rimeligere alternativ til Acne (selv om jeg fortsatt drømmer om det..). Skal brukes flittig i sommer sammen med hvite topper og knallfarger.

I går ble jeg intervjuet av Alt for Damene om secondhand-og vintageshopping, så tenkte jeg igjen skulle dele tips om du shopper på nett:

1. Størrelser på 50-60-70 tallet var anderledes enn dagens størrelser, så sørg for å få mål, så du kan sjekke at plagget passer.

2. Har plagget flekker? Hva slags type flekker er det? Det meste går bort i vask, men er det en flekk på silke, eller synlige svettemerker på plagget, så kan det være greit å stå over.

3. Utvid søket ditt. Utrolig hvor mye fint som blir feilmerket. En venninnen av meg kjøpte en Dior-veske til 150 kr fordi eieren skrev navnet på designeren feil på ebay.

4. Vintageplagg kan være skjøre, polyester holder gjennom det meste mens silke og brokade kan gå i oppløsning om du er uheldig. Har selv opplevd å få plagg i posten, som har raknet etter èn gangs bruk.

5. Sjarmen med vintage-og secondhandplagg er at det er unikt, du får noe ingen andre har. I tillegg sparer gjenbruk miljøet og sørger for god shoppingsamvittighet.

Publisert: