Nå blir han undertøysdesigner

silje
Publisert:

«Mesternes Mester»-deltaker Ailo Gaup satser på å kle opp norske menn i funksjonelt superundertøy.

Kolleksjonen har fått navnet «Ailo» og den tidligere FMX-kjøreren har selv designet og utviklet kolleksjonen med superundertøy til både kvinner og menn.

- Jeg er interessert i klær, glad i å tegne og er storforbruker av sportstøy og superundertøy, så jeg har nok hatt de fleste merkene. Det er hovedgrunnene til at jeg har laget mine egne klær. Jeg har holdt på å utvikle produktet i to år og har tenkt på at det skal være noe helt eget, både utseendemessig og funksjonelt sett. Stoffet har antibakterielle fibre i seg og passformen er tilpasset for å fungere også for større bevegelsesutslag enn klassisk langrenn, sier Ailo Gaup til minMote.

Også lokalavisen har lagt merke til undertøyskolleksjonen.

Den første linjen i kolleksjonen har fått det klingende navnet «Under Flip» og er oppkalt etter et triks FMX-kjøreren selv har funnet opp og som mange av verdens beste FMX-kjørere utfører. Nemlig en skrudd baklengs salto med motorsykkel. Passformen på klærne har Gaup utviklet etter egne og andre utøveres preferanser. Han har testet klærne på kamerater som driver med snowboard, langrenn og syklister. Superundertøyet skal være teknisk svetteabsorberende, tøft og funksjonelt. Ifølge motorcrosskjøreren har det lenge vært en drøm å designe under eget merket.

- Det har vært en drøm å lage egne klær i ti år, men jeg brukte all min tid på å bli god på motorsykkel, så jeg begynte ikke med dette før etter min siste operasjon som også begynte å bli slutten på min karriere i freestyle motorcross. Målet var å lage noe funksjonelt, bra og kult. Superundertøy syns jeg bør være tøft og funksjonelt. Og det bør også kunne bæres uten tildekning, avslutter Ailo Gaup til minMote.

Det er kun den første linjen som er superundertøy. Den neste kolleksjonen som kommer til høsten skal være laget av ull.

Relevante saker videre:

Nå skal det være høyvannsbukser! Svenskene kler oss gjerne opp neste høst

Få herrekjendisene klestips. Slik kler de seg!

Publisert: