Forbrukerombudet advarer: Hold deg unna disse nettbutikkene i julestria

forbrukerombudet

Forbrukerombudet har oppdatert sin «svarteliste» over useriøse nettbutikker - der står såkalte forhandlere av både Parajumpers- og Canada Goose-jakker på topp.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
forbrukerombudet

Parkas Canada Goose. Foto: Produsenten

8518,-
Gå til butikk
forbrukerombudet

Parkas fra Parajumpers. Foto: Produsenten

9057,-
Gå til butikk
forbrukerombudet

Louis Vuitton Neverfull GM. Foto: Produsenten

8377,-
Gå til butikk

Nettshopping blir stadig mer populært, men med det dukker også stadig flere useriøse aktører opp.

Bildene øverst i saken er ekte vare fra autoriserte forhandlere.

I forbindelse med julehandelen har Forbrukerombudet gjort nok en omfattende gjennomgang av nettbutikker som gir seg ut for å selge merkevarer til sterkt reduserte priser. Listen, som Forbrukerombudet kaller «svindlegalleriet», er oppdatert med 28 nye nettbutikker forbrukere bør holde seg unna.

Usikker på julebordantrekket? Bli inspirert her:

Kjente merker

På listen finner du butikker som gir seg ut for å selge kjente, populære merker som Ralph Lauren, Hollister, Parajumpers, Canada Goose, Michael Kors, Mulberry og Louis Vuitton. Samt mer generelle begreper som billige sko, billige dunjakker og billige merkeklær.

Se hele listen her.

Fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad hos Forbrukerombudet. Foto: Forbrukerombudet

Vær kritisk

Mange av butikkene på listen hevder de selger populære vinterjakker som Canada Goose og Parajumpers – til en svært gunstig pris.

– Om tilbudet virker for godt til å være sant, så er det sannsynligvis det. En kan være rimelig trygg på at originale merkejakker ikke blir solgt i butikker som pjsoutlet.1988.com eller jakker.co til en billig penge, seier fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukerombudet.

TILBEHØR

Slik ser du om en designerveske er falsk.

Hun minner om at det er enkelt å opprette en nettside som ser profesjonell ut. Og useriøse aktører oppretter gjerne flere nettbutikker med omtrent likelydende navn om en side blir lagt ned.

– Sjekk heller butikken en gong for mye enn en gang for lite. Mange skor seg på handleglade nordmenn som stoler blindt på tilsynelatende seriøse nettbutikker i julestriden, poengterer Tonje Hovde Skjelbostad.

Publisert: