Modell med Downs syndrom landet to store avtaler

MODELLSPIRE: Madeline er i ferd med å realisere drømmen om å bli modell. Foto: EverMaya (Innhentet tillatelse)
MODELLSPIRE: Madeline er i ferd med å realisere drømmen om å bli modell. Foto: EverMaya (Innhentet tillatelse)

Madeline Stuart (18) ønsker å utfordre skjønnhetsidealet og endre folks syn på mennesker med Downs syndrom. Nå har den australske jenta landet to store modellkontrakter.

Den 18 år gamle jenta, som har Downs syndrom, bestemte seg i fjor sommer for å bli modell. Siden har 18-åringen fra Brisbane i Australia tatt grep om livsstilen, både for å bli sunnere og for å bli klar for catwalken – og hun har nå gått ned mer enn 20 kilo.

Ifølge australske Courier Mail, Daily Mail og Today, er Madeline nå i ferd med å realisere modelldrømmen. Nå har nemlig tenåringen signert to profesjonelle modellkontrakter – med det amerikanske treningsmerket Manifesta og med livsstilsmerket everMaya.

Les også:Monica (42): Fikk hatbrev om sønnen med Downs syndrom

Naturlig at Madeline ble ambassadør

En av grunnleggerne bak EverMaya, Damian Graybell, sier til MinMote at det var helt naturlig at Madeline skulle være merkets ansikt - og hjerte utad.

- Det skjedde helt organisk - for oss var det rett og slett den riktige tingen å gjøre. Inspirert av hennes fantastiske historie, og med et ønske om å hjelpe, tok jeg beslutningen ganske raskt, sier Graybell.

Og beslutningen har ikke Graybell angret på:

- Det er uten tvil den beste avgjørelsen jeg har tatt som president i selskapet. Vi har fått overveldende støtte for valget vi har gjort. Og i mine øyne var det absolutt på tide at noen tok dette steget. EverMaya er stolte av å være blandt de ledende i moteindustrien når det gjelder å endre modellbransjen.

Les også:Første kjønnsopererte modell i Vogue

Vil etablere en sterk posisjon

- Begge merkene tok kontakt med oss og ønsket at vi skulle ta bilder for dem, og etter at vi så på produktene deres fant vi ut at de ville passe godt til Madeline, ettersom hun både elsker trening og fordi merket var søtt og inkluderende. EverMaya har ikke bare vakre produkter som er svært godt laget, men de har også et veldedig formål, så de var en perfekt match. Vi er veldig glade for å fortsette samarbeidet med EverMaya i New York i begynnelsen av august, uttalte Madelines mor, Rosanne Stuart, til Huffington Post.

Ifølge moren ønsker Madeline å samarbeide med veletablerte merker som Forever 21, Versace eller Gucci, slik at hun får etablert en sterk posisjon i modellindustrien.

Elsker oppmerksomheten

Til Daily Mail har Madelines mor uttalt at hun ikke ble overrasket da Madeline fortalte moren om modelldrømmen.

ROLLEMODELL: Jamie Brewer på designeren Carrie Hammers visning under New York Fashion week i februar. Foto: GETTY IMAGES
ROLLEMODELL: Jamie Brewer på designeren Carrie Hammers visning under New York Fashion week i februar. Foto: GETTY IMAGES

- Hun elsker oppmerksomheten hun får når hun står på scenen, konkurrerer i turn eller i cheerleading og jeg har alltid tatt millioner av bilder av henne, så hun elsker kameraet, uttalte moren.

I forrige uke delte 18-åringen flere bilder fra everMaya-kampanjen med sine følgere på Instagram. Responsen har vært enorm - flere hundre fans har skrevet komplimenter og motiverende kommentarer under bildene.

Les også:Derfor blir strekkmerker hyllet i sosiale medier verden over

Skuespiller og modell med Downs syndrom gikk på catwalken

Madeline er ikke den eneste som ønsker å utfordre skjønnhetsstereotypiene. Hun følger blant annet i fotsporene til skuespillerinnen og modellen Jamie Brewer (30).

I februar skapte Brewer overskrifter over hele verden da hun gikk på catwalken under New York Fashion week. Brewer, som er best kjent som skuespiller i TV-serien «American Horror Story», var da den aller første modellen med Downs syndrom som noen gang har deltatt under moteuken i New York.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?