Vivienne Westwood om Michelle Obama: – Hun kler seg forferdelig

Michelle Obama (49) blir stadig hyllet for sin klesstil av motebransjen, men den kontroversielle designeren Vivienne Westwood (71) mener førstedamen får ufortjent skryt.

Natalie Ngo
Publisert:

Forrige måned beskyldte designeren Vivienne Westwood hertuginne Kate Middleton for å være dårlig på gjenbruk av klær. I et intervju med New York Times langer 71-åringen nå ut mot USAs førstedame Michelle Obama:

– Hun kler seg forferdelig, sier designeren.

Michelle Obama har tidligere fått mye skryt for sin klesstil. Vogue-redaktør Anna Wintour, som er en av motebransjens mektigste, har blant annet uttalt at førstedamen har endret måten amerikanske kvinner ser på mote.

Westwood mener derimot at Obama ikke engang vet hvilke klær hun kler.

– Hun er en flott dame, men hun er ubrukelig når det kommer til å finne klær som kler henne. Jackie Kennedy var noe helt annet. Klærne må kle henne og være noe som gjør henne mer glamorøs. Det er derfor mote finnes. Det skal hjelpe, ikke bare få en til å se mer konservativ ut, sier designeren videre til avisen.

minMote-leder Sonia Huanca Vold mener Vivienne Westwood er urettferdig i sin kritikk av førstedamen.

– Michelle Obama er flink til å profilere amerikansk design ved større tilstelninger samtidig som hun ofte viser seg i klær fra rimelige kleskjeder. Det har gjort henne til et folkelig moteforbilde. Jeg er helt uenig i at hun ikke vet hva som kler henne og at hun er konservativ. Klær er noe man skal leke seg og ha det gøy med, og førstedamen er flink til å eksperimentere med både farger og snitt, sier hun.

Tidligere i år fikk USAs førstedame også kritikk for sin nye frisyre. Designeren Karl Lagerfeld mente panneluggen var en dårlig idé, mens hårstylist Andrés Kløvstad sa til minMote at den fikk håret hennes til å se ut som en parykk.

Publisert: