Ida Maria: – Jeg er årets Jahn Teigen

I AKSJON: Her er Ida Maria på scenen i Melodi Grand Prix. Foto: HALLGEIR VÅGENES, VG
I AKSJON: Her er Ida Maria på scenen i Melodi Grand Prix. Foto: HALLGEIR VÅGENES, VG

Artisten elsker å representere det androgyne, og har fått et kostyme hun føler gir henne superkrefter før hun entrer Melodi Grand Prix-scenen i Spektrum. 

Ida Maria Børli Sivertsen (33) står på scenen i Oslo Spektrum for første gang lørdag kveld. Hun skal kjempe om seieren og en billett til den internasjonale Eurovision-finalen i Portugal.

Selv om det er sangen «Scandilove» som er det viktigste, legger ikke artisten skjul på at kostymet også er en viktig av showet.

– Får du et kostyme som virkelig funker så er det som en rustning. Det gir deg den ekstra kraften og boosten du trenger for å gå på den scenen foran alle menneskene både i salen og hjemme, forteller Ida Maria.

– Dette er et sånt kostyme du får superkrefter av, og det trenger du når du skal opp der. Vi er jo bare vanlige mennesker som skal prøve å ikke vise at vi holder på å dø, legger hun til.

Ti kostymeskift: – Thomas har utfordret meg

Hun bringe frem den våryre-følelsen med kostymet, forteller hun.

SISTE FINISH: Kostymedesigner Susanne Hoftun sørger for at kostymet til Ida Maria sitter perfekt før prøvene til Melodi Grand Prix. Foto: Maiken Svendsen/VG
SISTE FINISH: Kostymedesigner Susanne Hoftun sørger for at kostymet til Ida Maria sitter perfekt før prøvene til Melodi Grand Prix. Foto: Maiken Svendsen/VG

– Jeg ville at det skulle vise glede og vær en frisk, vår-aktig eksplosjon. Det føler jeg at Susanne fikk til veldig bra, forteller Ida Maria.

Hun vil at gleden også skal smitte over på publikum.

– Jeg vil at publikum skal få glede av å se på. Jeg tror jeg er årets Jahn Teigen, sier artisten.

– Hun må få være crazy

– Da vi startet å jobbe med artistene så lagde alle hvert sitt «mood-board» og Idas var ALT fra A til Å, legger kostymedesigner hos NRK, Susanne Hoftun, til.

De startet med å definere hvem Ida Maria var, forklarer hun.

– Jeg tenker at hun må få være den crazy artisten vi kjenner henne som, og om hun vil rulle rundt eller stå i bro på scenen må hun ha noe som lar henne gjøre det, forklarer Hoftun.

KJÆRLIGHET: Ida Maria har fått flate sko til sitt MGP-kostyme. Her knytes lissene av kostymedesinger Susanne Hoftun.Foto: Maiken Svendsen/VG
KJÆRLIGHET: Ida Maria har fått flate sko til sitt MGP-kostyme. Her knytes lissene av kostymedesinger Susanne Hoftun.Foto: Maiken Svendsen/VG

De endte med kjole og hvitt, som er skreddersydd til Ida Maria av herreskredderen Frislid i Nordfjordeid. Hoftun beskriver det som en blanding av det feminine og maskuline.

– Jeg elsker å representere det androgyne, utbryter Ida Maria.

– Når jeg tar på meg det kostymet føler jeg meg som en million dollar, legger hun til.

Den røde dressen er spekket med hvite, prikker i fløyel i forskjellige størrelser. På den hvite skjorten har hun røde prikker, og i halsen en matchende sløyfe.

– Alle disse prikkene skal vise hvordan man bare bobler over av våryr stemning, forteller artisten.

– Det er kjærlighet

Hun har også fått hvite støvler med kraftig såle og røde prikker.

– Jeg har fått flate sko. Det er kjærlighet det, slår hun fast.

Verken Ida Maria eller kostymedesigner Hoftun legger skjul på at det er mye som foregår i kostymet og scenografien, men understreker at det er litt av sjarmen.

– Alt trenger ikke være så himla pent alltid, men det skal engasjere og bringe ut følelser hos publikum, mener Hoftun.

Duoen er også enige om at en kjole eller et skjørt hadde hemmet bevegelsesfriheten til Ida Maria.

– Med bukse kan man gjøre mer sprell, og så har de tatt hensyn til at det er en nordnorsk kvinnekropp som skal inn i dette. Jeg ser bra ut i dette uansett, forteller Ida Maria.

Hun er heller ikke bekymret for at det vil oppstå noen kleskriser på den store kvelden. Buksen er allerede sydd ut med en ekstra lapp bak.

– Bukser spjærer alltid på generalprøven, sier Hoftun.

– Men det vil ikke denne gjøre, legger Ida Maria til.

Hvordan var din opplevelse i dag?