Kamala Harris' Vogue-cover skaper reaksjoner

COVER-STJERNE: Kamala Harris pryder forsiden av februarutgaven av amerikanske Vogue. Foto: Carlos Barria/Reuters.

Visepresidentens (56) ferske magasincover blir heftig debattert.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Den historiske visepresidenten Kamala Harris er på forsiden av motebibelen Vogues februarutgave.

Nå har coveret skapt kontrovers, og satt sinnene i kok på sosiale medier.
Flere mener at lyssettingen og redigeringen gjør at Harris' hud ser blass ut, ifølge CNN.

KJENDIS

Alt du må vite om visepresidentens stil

Et annet tema som har dukket opp og blitt heftig debattert er stylingen.

Coveret kommer i to utgaver, et hvor Harris poserer i en lyseblå dress mot gulfarget bakgrunn, og et hvor hun er langt mer avslappet kledd i svart dressjakke og sine karakteristiske Converse mot en rosa og grønn bakgrunn.

Det er det første coveret som ble delt, med avslappede klær, som får kritikk. Flere bruker nå ord som «uverdig» og «respektløst» i beskrivelsen av forsiden – og sier at de hadde forventet mer av Vogue.

– Til den første kvinnelige visepresidenten i USA, forventer jeg mer av Vogue, skriver Geneen Jenkins til Vogues bilde på Instagram. Kommentaren har fått nær 4000 likes.

– Hjelpes. Dette antrekket. Kom igjen, Vogue, skriver en bruker, mens en annen stemmer i og mener Vogue må gi Harris et nytt cover.

Teamet rundt Harris skal også ha blitt overrasket over at bildet ble valgt, og at de skal ha blitt enige med Vogue om å bruke det mer stylede coveret, ifølge CNN. Dette skal det imidlertid ha vært for sent å endre på, da magasinet alt var sendt til trykk.

Harris' stil har på sin side også vært et tema under valgkampen, da mange mente hun brukte den folkelige stilen til sin fordel.

Flere har også gått ut og støttet stylingen, og mener den viser Harris' sanne jeg.

Magasinet Vogue har uttalt at de elsker bildene som er tatt av fotografen Tyler Mitchell, og at de mener bildet fanger Harris autentiske og imøtekommende natur.

– For å svare på alvoret i dette øyeblikket i historien, og rollen hun har for å lede vårt land fremover, bruker vi begge bildene av henne som cover digitalt, sier magasinet i uttalelsen ifølge CNN.

NYHETER

Slik nailer Joe Biden presidentstilen

Det har vært tradisjon i amerikanske Vogue at politikere og deres partnere har fått plass på coveret. Michelle Obama har vært på forsiden av Vogue som førstedame to ganger. Melania Trump har på sin side ikke vært på Vogue-forsiden etter at hennes mann ble president.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.