Brudekjolen hylles av moteekspertene

Moteekspertene gir kronprinsesse Victorias brudekjole toppkarakter.

Den svenske kronprinsessen valgte som forventet en klassisk brudekjole med rene linjer da hun i dag ga sitt ja til prins Daniel. Kjolen er laget av eksklusiv, perlehvit silkeduchess, med utringet rygg og et fem meter langt slep. Den hadde også et bredt bånd i livet, noe som er veldig typisk for designer Pär Engshedens kreasjoner.

Se kjolen på VGTV!Her er Victorias brudekjole

- Klassisk og vakker

minMotes og VG Nett egen moteekspert, Silje Pedersen, er en av dem som skryter av kronprinsesse Victorias valg av brudekjole.

- Det er en klassisk og vakker brudekjole som virkelig står i stil til Kronprinsessen. Kjolen har et lekkert og moderne snitt med markert liv, og det lange slepet og den store brudebuketten er et tradisjonelt valg som er forventet av en tronfølger, sier Pedersen.

Bar dronning Silvias diadem

Hun trekker også fram at både diademet og brudesløret til kronprinsesse Victoria er brukt i kongelige bryllup tidligere.

- Som ventet hadde Kronprinsessen det samme kamédiademet som dronning Sylvia bar under sitt bryllup og brudesløret ble i sin tid brukt av dronning Sofia. Jeg synes blandingen av nytt og gammelt er veldig flott, og kronprinsessen strålte virkelig i den klassiske og moderne kjolen, mener moteekspert Silje Pedersen.

Designeren er kronprinsessen favoritt.Les mer her!

Også Sveriges egne moteeksperter hyller Kronprinsessens brudekjole. Svenske Expressens moteekspert Camilla Thulin kaller kjolen for et mesterverk.

- Dette er et veldig vakkert håndtverk. Den har en fin form, snitt og søm. Det er faktisk veldig vanskelig å lage enkle kreasjoner som dette med så lange tøystykker, mener Thulin.

Også danske EkstraBladets moteekspert gir kronprinsessens brudekjole terningkast seks.

Valge korte ermer

Designer Pär Engsheden har hatt sterke tradisjoner å forholde seg til når han designet kjolen. Den kan verken være utringet eller stroppeløs, og som regel har også kongelige kjoler lange ermer. Kronprinsesse Victorias kjole hadde korte ermer som gikk skrått over skuldrene. Kronprinsessens brudebukett ble holdt i hvite og grønne toner, og bestod av en miks av svenske roser og liljer med innslag av andre blomster.

Valgte blått

Kronprinsesse Mette-Marit imponerte enda en gang med kjolevalget i kirken, og var nydelig i en lys blå kreasjon med store volanger. Prinsesse Märtha Louise kom i en rosa stroppeløs kjole med voluminøst skjørt.

Også prinsesse Madeleine valgte en lys blå kjole med mange små volanger i skjørtet. Dronning Silvia kom i en pudderfarget kreasjon med blonder.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?