Miss Peru kuppet egen kåring: Raste om vold mot kvinner

I segmentet hvor de vanligvis ville opplyst om målene på hofter, bryst og midje, fortalte deltagerne heller om vold mot kvinner. 

Missekonkurranser har vanligvis ganske rigide program. Deltagerne viser frem gallakjoler og badetøy, før en av dem kåres til landets vakreste. I år gjorde Peru en vri på sin kåring. I kjølvannet av Weinstein-skandalen og #Metoo-kampanjen brukte de plattformen til å fokusere på hvordan kvinner rundt om i verden daglig kjemper for å få en bedre hverdag, skriver Vogue.

Se videoen i toppen av artikkelen!

I segmentet hvor deltagerne vanligvis ville presentert seg selv og hvilke mål de har på bryst, midje og hofter, snakket de heller om statistikk på vold mot kvinner:

«Jeg heter Camilla Canicoba og jeg representerer området Lima. Mine mål er: 2.202 saker hvor kvinner har blitt drept meldt om i mitt land, i løpet av de siste ni årene», sa den første ifølge The Guardian.

«Jeg heter Karen Cueto og representerer Lima. Mine mål er: 82 drap av kvinner, og 156 forsøk på drap av kvinner, så langt i år», sa en annen.

Vinneren av kåringen ble Romina Lozano, og hun sa at hennes mål var:

«Siden 2014 har det blitt registrert 3.114 kvinnelige ofre til trafficking.»

Jessica Newton, arrangøren av kåringen, sier til nyhetsbyrået AFP at mange kvinner, uheldigvis, føler at de er de eneste som opplever det de gjør.

– Jeg tror at når de ser sine regionale representanter, dronningen fra deres område, presenterer ekte tall på hva som skjer i landet er en vekker for mange, sier hun ifølge BBC.

Newton fortalte videre at av de 150 deltagerne, så hadde fem opplevd vold inkludert voldtekt.

Til slutt i kåringen ville deltagerne vanligvis blitt spurt om hobbyer eller ambisjoner, denne gangen fortalte de hva de vil gjøre for å få slutt på volden.

– Jeg ville opprettet en database hvor hver person som utøver vold mot en kvinne vil stå, på den måten kan vi beskytte oss selv, sa vinneren Lozano ifølge BBC.

Hvordan var din opplevelse i dag?