Paris Fashion Week: Norske stjerner, protester og lavt comeback

STJERNEMØTE: Isabelle Huppert, Renate Reinsve og Agathe Rousselle på første rad under Louis Vuitton-visning.

Har du fått med deg dette fra moteuken i Paris?

Publisert:

Moteuken i Paris byr alltid på lekkert design – og nordmennene Iselin Steiro og Inti Wang har hatt fingre med i spillet. Men alt det morsomme skjer ikke bare på catwalken. Her er seks ting du ikke kan gå glipp av:

1. Renate Reinsve på første rad

Det lyser en ny stjerne på den norske motehimmelen. Renate Reinsve er motebransjens nye favoritt etter skuespillerprestasjonen i filmen «Verdens verste menneske». Hun har blitt kledd opp av flere luksuriøse motehus etter filmens storslåtte premiere i Cannes.

Tirsdag deltok hun også på Louis Vuittons motevisning i Paris. Her satt hun på en ettertraktet og celeber første rad sammen med stjerner som Isabelle Huppert, Phoebe Dynevor og Alicia Vikander – for å nevne noen.

Etter visningen poserte Reinsve sammen med sjefdesigner Nicolas Ghesquiere. Skuespilleren var (selvfølgelig) kledd i hans design fra topp til tå.

I GODT SELSKAP: Renate Reinsve har fått en solid fot innenfor motebransjen.

Det vi ikke kan unngå å legge merke til fra selve visningen for våren og sommeren 2022 er at det oser av glamorøs fest – og noen helt spinnville solbriller. Se billedgalleri her:

2. Louis Vuitton-protest

Samtidig som en rekke ferske Louis Vuitton-plagg kommer ned catwalken, dukker også en uventet gjest opp. Midt under visningen er det nemlig noen som klarer å komme seg inn på catwalken og starte en aldri så liten protest.

PROTEST: Denne kvinnen stjal showet under Louis Vuitton-visningen med en protest.

Kvinnen holdt et stort skilt med teksten «overconsumption = extinction». Oversatt til norsk blir det «overforbruk = utryddelse». Ifølge Reuters er kvinnen en del av gruppen «Amis de la Terre France, Youth for Climate and Extinction Rebellion». En gruppe vi har hørt mye om tidligere i moteukesammenheng.

En representant fra luksusgruppen LVMH, som blant annet eier Louis Vuitton, skal ha sagt til Reuters at det franske merket har et ansvar for å sørge for at tekstilindustrien ikke pusher ut trender og plagg.

BLE HENTET UT: Slik så det ut da protesten fant sted.
LATER SOM INGENTING: Det var bare å holde masken da catwalken ble stormet.
AVBRUTT: Protesten ble raskt avbrutt av sikkerhetsvakter.
NYHETER

Ultra-fast fashion er det nye fast fashion

3. Tar tilbake omdiskutert trend

Det kan se ut til at vi ikke er ferdig med Y2K-bølgen. Trender fra 90-tallet har virkelig dominert motebildet den siste tiden, og skal vi tro designere som Miu Miu er vi bare så vidt i gang.

Deres nyeste kolleksjon har fått mye oppmerksomhet de siste dagene. Da de presenterte deres SS22-kolleksjon i Paris hadde de nemlig omfavnet en omdiskutert trend.

Er du klar for at de superkorte skjørtene med lavt liv à la Christina Aguilera gjør comeback? Det er nettopp det Miu Miu vil at du skal være.

De oppsiktsvekkende plaggene har allerede blitt omtalt av flere motenettsteder, deriblant Fashionista. Selvfølgelig er også motepolitiet på Instagram, Diet Prada, på ballen.

LAVT LIV: Trenden ble også spottet under moteuken i Milano. Her fra Versace sin visning.

Selv om kolleksjonen til Miu Miu har fått spesielt mye oppmerksomhet, var det faktisk flere som viste lavt liv på catwalken under moteuken i Milano. Versace, Philosophy og N21 viste både bukser og skjørt med lavt liv.

4. Cardi B stjal showet

Men det var ikke bare bukser med lavt liv som var blant moteukens oppsiktsvekkende plagg. Det var nemlig en rekke spreke antrekk å se i Paris. Cardi B sto for svært mange av dem.

STJAL SHOWET: Cardi B hadde på seg flere omtalte antrekk under moteuken i Paris.

Hun poserte på den knallrøde Balenciaga-løperen iført en stor svart hatt og en kåpe som ser ut til å ha magasinforsider trykket på seg. Hun har også tatt turen til Triumfbuen under moteuken i Paris – et landemerke som har fått spesielt mye oppmerksomhet de siste ukene. Les hvorfor her.

I den anledning hadde Cardi B på seg et helgrønt antrekk med en spenstig hatt som gjorde at artisten så ut som en slags blomst, men også litt som en Teletubby.

KLÆR

Trendalarm: Gå for grønt

Cardi B gikk også for noen mindre søte looks i Paris. Vi så henne blant annet i en svart kåpe med massevis av gullpigger, samt et antrekk bestående av en ganske så iøynefallende hodepryd.

5. Evig-aktuelle Chanel

Det erkefranske motehusets visning var en hyllest til 80-tallet og tidlig 90-tallet, men i ordentlig Chanel-ånd med silhuettene vi kjenner motehuset for. De klassiske draktene bar i denne omgang preg av store logoer. Det var cutouts, badedrakter med belter i midjen, mye accessoirer og neon-øredobber som ble sendt ned catwalken.

NEON: Stylingen bar preg av 80-tallet med mye smykker i sterke farger.

Det var ikke bare stylingen som bar preg av 80-tallet, selve showet var på en opphøyd hvit catwalk med fotografen på hver side slik det var under supermodell-æraen med Naomi Campbell og Claudia Schiffer.

«Jeg elsket lyden av blinkpærene under visningene på 80-tallet når modellene gikk på opphevet catwalk. Jeg ville gjenskape den følelesen», skrev Virginie Viard, kreativ direktør hos Chanel i en pressemelding.

Viard hadde også oppmuntret modellene til å la seg inspirere av datidens supermodeller og ta med seg den energien på catwalken.

LOGO: Draktene hadde store svarte logoer i print.
MYE TILBEHØR: Det ble brukt mye belter under visningen. Legg også merke til trusen som stikker over skjørtet – en trend vi ser tilbake på med skrekk og gru.
CUT OUTS: Mange av antrekkene som ble sendt ned catwalken hadde cutouts i midjen og i hoftepartiet
SEXY VRI: Lily-Rose Depp satt på første rad under visningen i en moderne versjon av den klassiske Chanel-drakten.

6. Detaljene hos YSL

Motehuset Saint Laurent byr alltid på sexy show, og det var selvfølgelig ikke noe unntak nå. Denne gangen legger vi særlig merke til detaljene. Visningen ble holdt foran Eiffeltårnet, og mer Paris enn det blir det vel knapt.

Referanser til 80-tallet, logo-spenner og knallfargede hansker stylet med smykker over? Det er bare å la seg inspirere selv om du ikke vil hoppe inn i kondomdressen med det første.

Publisert: