Skjønnhetstrender i 2011

Det er mye å glede seg til blant sminke- og skjønnhetstrendene for våren 2011. Pasteller, røde lepper og stort hippieinspirert hår er noe av det vi har i vente.

Cathrine Elnan
Publisert:

Disco, studio 54 og fargesprakende øyenskygger er noen av skjønnhetstendensene som gikk igjen blant vår- og sommervisningene hos de største motehusene. Selv om sommmeren til tider kan føles lysår unna, skader det ikke å ta en titt på alle de spennende trendene vi går i møte.

Burgunderrøde lepper

Det ble ikke spart på sminken under visningene til Louis Vuitton og Miu Miu da moteuka i Paris gikk av stabelen. Begge motehusene brukte make-up-artisten Pat McGrath og hårstylisten Guido Palau, og de samme tendensene gikk igjen på catwalken. Dype, burgunderrøde og glossy lepper var en trendene som utmerket seg. Motevisningene hadde også andre fellestrekk; mye sminke, farge og oppsatt hår. Det var store kontraster fra de minimalistiske sminketrendene som har dominert tidligere sesonger.

Slik legger du perfekt leppestift!Les vår leppestift-guide

Fargesprakende

Make-up-artisten Pat McGrath var i et fargerikt humør da hun gjorde sminken under Christian Dior og Loewes visninger. Modellene gikk nedover catwalken med lyserøde lepper og alle regnbuens farger på øyelokkene. Gult, rosa, oransje og blått; ingen farger var utelatt fra McGraths pallett.

Flere sminkeprodusenter lanserer også nye, fargesprakende produkter til våren 2011, helt i tråd med trendene fra catwalken. Blå mascara, lilla øyenskygge, kremet glitterøyenskygge og sølvneglelakk er noen av nyhetene til kjente merker som Lancôme, Yves Saint Laurent og Christian Dior.

Miks farger!Få makeup-artist Pat McGraths beste tips

Stort hår

«Disco diva» var et begrep som ble brukt etter Marc Jacobs motevisning i New York høsten 2010. Nå har syttitallsbølgen spredd seg. Det store hippiehåret dukker opp stadig flere steder, senest hos visningen til Topshop Unique. Mottoet til flere av frisørene ser ut til å være «jo større, jo bedre», og enkelte av modellene hadde visstnok problemer med å komme seg igjennom dørkarmene med det store håret. Hvis man vil kopiere håret, kan man selvfølgelig moderere trenden en smule.

Flatt hår?Slik får du volum!

Glattkjemmet hår

Hver gang en trend etablerer seg, møter vi en form for mottrend rundt neste sving. Og kanskje er det den kommende syttitall- og studio 54-tendensen Gucci, Versace og Prada ønsker å ta avstand fra når de går for en helt annen look. Hos dem var det ingen tendenser til stort, voluminøst eller bølgete hår. Modellene hadde i stedet dratt håret glattkjemmet bakover i en liten topp. Om du velger en liten ballerinatopp eller en glattkjemmet flette, er opp til deg.

Kilde: Vogue.com

Relevante artikler videre:

Smink deg etter alderen din! Sminketips for unge og gode voksne

Vil du ha drømmehåret? Slik får du det heteste håret!

Trenger du hudpleietips! Slik forebygger du tørr hud!

Skal du handle fra utlandet?Her er alt du trenger å vite om netthandel

Publisert: