Stor selvbruningsguide: Slik får du sexy bein til festsesongen

Partysesongen har så vidt begynt og det er på tide å finne fram favorittkjolene! minMote gir deg

Martine Lunder Brenne
Publisert:

oversikten over de beste produktene på markedet nå, samt hartipsene som gjør at du ikke trenger å bekymre deg for vinterbleke bein.

Selvbruning er et supert alternativ til sol og utvalget på markedet er nå større enn noensinne.

Både eksklusive og rimelige kosmetikkmerker har selvbruningsprodukter i sitt sortiment, så det trenger ikke være nødvendig å tømme lommeboken for å få tilbake sommergløden.

Velg mellom krem, spray og mousse for å få fram sommergløden som gjør deg til festens dronning.

MinMote.no - Norges største moteside

Velg riktig farge

Anne Cecilie Olavesen er skjønnhetsredaktør i ELLE og har selv testet en rekke selvbruningsprodukter i løpet av sin karriere.

Hun mener noe av det viktigste er å ikke bli for ivrig og velge for mørk farge.

- På vinteren er vi naturlig blekere og det er ikke meningen at man skal være like brun som om sommeren.

Ikke overdriv, og bygg heller opp fargen litt etter litt. Hvis du ikke har veldig mørk hud bør du bruke en lys farge, sier Olavesen til minMote.

Hun får støtte av skjønnhetsredaktør i Costume Hélène Andresen.

- Selvbruningsprodukter som gradvis gjør huden gylden er de beste. Da har du best kontroll på brunfargen og unngår lettere skjolder og gulrotfarge, sier hun til minMote.

Her er skjønnhetsredaktørenes favoritter:

Det finnes dessuten mange forskjellige typer selvbruning. Dette er de vanligste:

** Krem

Den originale selvbruningskremen gir mye farge og samtidig litt fuktighet. Pass imidlertid på at ikke den mørke fargen gir skjolder og smitter av på klærne.

** Gel

En selvbruningsgel vil gi en mer glinsende og skinnende finish enn kremen. Fordelen er at det er lett å se hvor du har påført gelen fordi den gir en skinnende overflate. Den oljete konsistendes tørker ofte litt saktere, så pass på at du ikke hopper rett i finkjolen etterpå.

** Spray

Nå kan du ta spray-tan også hjemme på badet og når det gjelder beina er dette et godt alternativ fordi en spray er enkel å påføre. Spray-tan tørker gjerne fort, men pass på at du står på en håndkle eller i dusjen slik at du ikke sprayer ned hele badet.

** Mousse

Selvbruningsmoussen er ganske ny på markedet, men er enkel å påføre og har en lett konsistens. En mousse tørker fort og kan gi fin farge, men den er ofte tynn og det kan være vanskleig å se hvor du har påført selvbruning og ikke.

** Bodylotion med selvbruning

Særlig de rimeligere merkene har kastet seg på denne bølgen. En bodylotion med et hint av selvbruning er en flott alternativ for å bygge opp en gradvis farge over tid ettersom den gir lite farge om gangen. Har du bare én dag til festen derimot, gir nok neppe en bodylotion nok effekt.

Helene Madsø er hud- og kroppsterapeut og her skrevet særoppgave om selvbruning. Hun er stor fan av brun-uten-sol-produkter.

- Hudkreft er veldig utbredt her i landet og selvbruning er langt mindre skadelig enn sol, sier hun om hvorfor produktene er førstevalget.

Dette er hennes tre favoritter:

Hudpleier Helene Madsøs trinn-for-trinn-guide til flotte festbein:

1. Du bør barbere og peele beina først, slik at du har et glatt utgangspunkt. Bruk en peeling uten olje - oljen vil legge seg utenpå huden og selvbruningen vil ikke feste seg.

2. Hvis du har tørr hud kan du begynne med et tynt lag med bodylotion. Deretter bør du vente noen timer slik at det tørker skikkelig. Hvis du ikke har tørr hud kan du gå rett på selvbruningen.

3. Vær nøye når du smører eller sprayer på selvbruningen. Prøv å gjøre det så jevnt som mulig - skjolder er ikke sexy!

4. Pass ekstra godt på knærne og anklene. Bøy kneet når du smører kremen på foran, og bland gjerne med litt bodylotion i ankelområdet for å unngå skjolder.

5. Se etter tørre partier på beina. Unngå dem med selvbruningen, det vil bare bli skjoldete og misfarget.

6. Stikk de skinnende beina dine inn i favorittstillettene og hopp inn i favorittkjolen - så kan du og de skinnende beina dine ta høstfesten med storm!

Publisert: