Her er dommen over sminkevåren - gjør deg klar for fargefest i 2012

Våren er fortsatt et stykke unna, men vi gjør ventetiden litt kortere med en smugkikk på 2012s sminketrender, samtidig som vi forteller deg hva du kan kuppe og droppe fra luksusmerkenes kolleksjoner.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Hver vinter kommer vårens sminkenyheter fra de store motehusene og sminkeprodusentene, og allerede fra januar er det mulig å skifte ut fjorårets farger men nye og friske vårfarger.

For øvrig er konkurransen hard - merkene kjemper hardt for å kapre posisjonen som utgiver av sesongens ”it”-produkt.

Felles for vårens nyheter er mye sterke farger og duse pasteller. Dette så vi allerede på vår/sommervisningene for 2012 tidligere i år.

minMote har fått makeupartistene Therese Dombek, som er en av landets mest anerkjente sminkører, og Linda Wickmann, stylist fra firmaet Pudder, til å guide oss gjennom de største og viktigste kolleksjonene - dessuten kaster de terning og kommer med tips til hvilke produkter du kan kuppe.

Chanel «L`Harmonie de Printemps»

Terningkast:5

Sesongkonsept: Merkets kreative direktør Peter Philips har hentet inspirasjon i vårfargene på himmelen ved soloppgang og solnedgang, med rød-, rosa og ferskenfarger.

- En utrolig fresh kolleksjon med nyskapende, men samtidig veldig brukervennlige produkter, mener Therese.

- Chanel sin look synes jeg er superfresh. Den har de fine rosatoner og coraltoner som jeg elsker om sommeren, sier Linda.

Minus:

Øyenskyggene sitter erfaringsmessig ikke så bra, ifølge Linda og Therese.

«Må ha»-produkt:

Den stripete rougen! Kan fort bli et nytt it-produkt fra Chanel og er enda nydeligere på huden enn i esken, ifølge makeupartistene.

Dior: «The Garden Party»

Terningkast: 4

Sesongkonsept: Merkets kreative direktør Tyen har latt seg inspirere av Granville-rosen som var Christian Diors favorittblomst, noe som har resultert i et hageselskap av en sminkekolleksjon.

Dior er dessuten kjent for å legge mye ressurser i etuiene, som ofte er et lite smykke i seg selv.

- Visuelt er dette helt nydelig. Designet på produktene er vakker og nostalgisk, og fargene litt annerledes og spennende, sier makeupartist Therese Dombek.

Sminkør Linda Wickmann er mer skeptisk.

- Jeg synes looken er litt for kald. Øyenskyggeskrinene trekker looken litt ned. Noe som er litt synd, siden Dior sine skrin er som regel er mine favoritter, sier Wickman.

Minus: Leppestiftene kan ha litt for mye skimmer for de fleste. Og vær forsiktig med rougen Rosy Glow Blush.

Den er såpass kald i rosafargen at den vil være penere på kjølige, bleke hudtoner enn for eksempel på varmere hudtoner og olivenfarger.

«Må ha»-produkter:

Neglelakkene i lilla og grønt, samt Garden Clutch-skrinet i grått oog brunt.

Estèe Lauder:«Topaz»

Terningkast: 4

Sesongkonsept: Merkets kreative leder Tom Pecheux har latt seg inspirere av den amerikanske staten Arizonas varme sol og ørkenfarge hvor varme farger som brunt og sand er blandet med turkis og korall.

- Fargene er ikke bare brukervennlig, men også litt lekent. Men nesten bare varme fargetoner kan gjøre kolleksjonen litt mindre heldig for utpregede ´kalde´ jenter som ikke vil bruke blått, påpeker makeupartist Therese Dombek.

- Estèe Lauder har vel den mest kommersielle looken av dem alle. Jeg tipper at det fine øyenskyggeskrinet blir en bestselger. Ellers er bruntonene i øyenskyggeskrinet helt nydelige.

Et skrin jeg kan bruke hver dag og hvor gullbronzeren er perfekt til, sier Lina.

Minus:

Leppestiftene er litt for brune for sommeren, og minner mer om en høstlook, ifølge minMotes eksperter.

«Må ha»-produkter:

Bronzeren, som har en myk konsistens og ser nesten helt kremete ut på huden. Metalleffekten er magisk!

I tillegg er øyneskyggeskrinet i brun- og koralltonene et topp-produkt som du kan bruke hver dag og en sikker investering.

Guerlain:«Les Les Roses Et le Noir»

Terningkast: 5

Sesongkonsept: Kreativ direktør Olivier Echaudemaison har latt seg inspirere av våren og rosatone .

Som alle andre sminkemerker legger også Guerlain vekt på lekker presentasjon, men har kanskje tatt det et steg videre med å lansere maskara i en form som best kan beskrives som et smykke.

Fargene denne sesongen er dusrosa i kombinasjon med sort og mye skimmer.

- En gjennomført nydelig look. Det visuelle og forpakningene samt fargene er som en drøm, skryter Therese.

- Guerlains kampanjebilde synes jeg er veldig fint. De har utrolig bra maskaraer som er mitt favorittprodukt, skryter sminkør Wickman.

Minus:

Få minus å hente hos makeupartistene, men Linda mener øyenskyggepalettene er litt kjedelige.

«Må ha»-produkter:

Higlighter-blomsten som er limited edition! Wickmann skryter også av mascaraen.

- Jeg elsker maskaraene fra Guerlain og har brukt de lenge, sier Linda Wickmann.

Lancôme: «Roseraie des Delices»

Terningkast: 4

Sesongkonsept: Mekrets rocka kreative direktør Aaron de Mey har laget en søt, vågal og sitrusaktig kolleksjon, der han har latt seg inspirere av en vakker vårdag med grønntoner.

Kosmetikkmerket har de siste par årene gjennomgått en liten stilrevolusjon med de Mey, og ser nå ut til og funnet tilbake til det superfeminine.

- Nydelige å se på, men i praksis kan grønt være en skummel farge for mange. Både rosa og grønt er to av vårens viktigste farger, så trendmessig er det dobbelt blinkskudd. Når det er sagt er nok ikke dette den mest brukervennlige kolleksjonen Lancôme har lansert, sier Therese.

- Jeg liker fagene på leppestiftene og fargekombinasjonene sånn generelt. Men er litt usikker på hvor mange som vil gå med mintgrønn gloss. Øyenskyggene her kan fint kombineres med hverandre og kan gi både en dus og smoky look, legger Linda Wickmann til.

Minus: Grønn lippgloss blir nok litt for spesielt for de fleste. Dessuten er de andre to fargene mer flatterende til de fleste hudtyper, er sminkeekspertenes dom.

«Må ha»-produkter:

Le Roseai Blush, som er en frisk rosa rouge og highlighter i ett produkt. Se også opp for de fine leppestiftene.

YSL:«Candy face»

Terningkast: 5

Sesongkonsept: Knæsje farger er stikkordene for den fargesterke kolleksjonen laget av Lloyd Simmons.

YSL har de siste årene hatt stor kommersiell suksess med sitt rådyre eksklusive tilbehør, og prøver tilsynelatende nå å gjenskape den hypen i sminkeformat. Sminkeetuiet deres ser nesten uten som en liten veske og bærer logoen deres på front.

- Dette er en av sesongens mest friske og lekne look, som sannsynligvis appellerer mest til den yngre garde. Det er nok ikke den mest brukervennlige kolleksjonen for folk flest, men fargene inspirerer til å gå litt nye veier og ved å tilføye f.eks. gult midt på lokket. Og med blå maskara på vippetuppene kan man delikat fornye den faste looken uten å se ut som en fargeklatt, sier makeupartist Therese.

Linda er enig:

- Fargekombinasjonene til YSL er veldig friske. Men det er sikkert mange som synes det kan se litt skummelt ut! Det kan f. eks være litt vanskelig med gul øyenskygge, men man behøver ikke legge den over hele øyelokket. Jeg hadde vel også ventet med den gule til jeg får litt mer solbrun farge.

Minus: Du trenger i alle fall ikke flere av kremrougene. Har du én, har du alle, ifølge makeupartistene.

Den pastellfargede øyenskyggen ser kulest ut i skrinet og fargen er ikke den samme på huden.

«Må ha»-produkter:

Øyneskyggepaletten Ombre 5 Lumieres, nummer 113.

Ikke mange luksusmerker våger seg på så spenstige farger, og ifølge minMotes eksperter er dette en fargekombinasjon de færreste har fra før.

Les også:

Slik skjuler du sporene etter gårsdagens fest. Her!

Redd vinterhuden med ansiktsolje. Her!

Slik får du vintervakker hud. Her!

www.beauty-boks.com Her!

Publisert: