Reebok må ut med millionerstatning for toning-sko

Reebok har hevdet denne skoen er snarveien til en spretten rumpe.  Nå må skogiganten punge ut med erstatning, ettersom de ikke kan bevise at skoen holder det den lover.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Og det er ikke småpenger Reebok må ut med for sine såkalte EasyTone-sko: Merket må betale tilbake pengene til alle som har kjøpt skoene i USA, ifølge Reuters blir dette hvert fall 25 millioner dollar, eller ca. 144 millioner norske kroner.

Det er amerikanske Federal Trade Commission som har beordret erstatningskravet, etter at Reebok feilaktig reklamerte med at skoene kan øke muskelmassen med 11-28 prosent i beina og rumpa.

Se også:Slik blir du yogafin som Vibeke

«EasyTone har innebygde balanseputer som transporterer luft og skaper mikro-ubalanse i hvert steg», skriver Reebok på sine egne nettsider.

FTC mener imidlertid dette ikke er vitenskapelig bevist og derfor heller ikke greit å love bort i reklamer, mener FTC, ifølge Reuters.

Se også:Tren med stil som kjendisene

Kun i USA

Skoen som ble lansert i 2009, har vært solgt i Norge. Hvor mange sko som er solgt her til lands vil ikke Reebok gå ut med. Men talsperson for Reebok internasjonalt, Katja Schreiber, sier skoen har vært svært populær.

- Skoene har solgt masse i hele verden, også i Norge, sier hun til minMote.

Schreiber understreker at Reebok har gått med på å betale tilbake pengene, selv om selskapet ikke er enig med FTCs avgjørelse.

- For å unngå en stor rettssak, har Reebok slått seg til ro med avgjørelsen. Men vi er på ingen måte enige i anklagene og står hundre prosent bak vår EasyTone-teknologi, sier Schreiber til minMote.

Les også:Bli kvitt celulittene

Ettersom avgjørelsen er tatt av et amerikansk organ, er det bare amerikanske kunder som kan få tilbake pengene.

Skoene som skal gi fastere bein og rumpe har imidlertid også vært populære i Norge, blant annet hos G-sport.

- Vi har bare tatt inn kvinnemodellen, og den har solgt kjempegodt. Damer i alle aldere har kjøpt den, sier daglig leder i G-sport Byporten Ole Moan til minMote.

MinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om: