Denne 78-åringen holder koken - sjekk hans nyeste kolleksjon

Karl Lagerfeld er 78 år, men setter fortsatt standarden når det kommer til mote. Tirsdag kveld tok han pusten fra publikum med sin nyeste haute couture-kolleksjon for Chanel.

Med en rekke celebre gjester på første rad og verdens motepresse på plass, viste Karl Lagerfeld sin nye Chanel haute couture-kolleksjon i Paris. Kolleksjonen var titulert «New Vintage». Chanels snart hundre år lange motehistorie var den røde tråden, og sjefdesigneren hadde hentet elementer fra de ulike tiårene. Nedover catwalken, som for anledningen var pyntet med gamle skisser av Coco Chanel overdådige hus, kom det modeller iført skimrende silkekjørt, feminine drakter og overdådige kjoler.

– Det er ingen som kan Chanel som Lagerfeld. Det er fortsatt køer utenfor butikkene. Gang på gang klarer han å fornye seg samtidig som alle ser at det er Chanel. Han involverer folk som er i vinden og skaper noe folk vil ha, sier moteredaktøren i norske Elle, Petra Middelthon.

I deler av showet hadde designeren latt 80-tallet gjenoppstå. Med store tweedrutede drakter i sort, rosa og grått, store skulderputer og lave midjer, spradet modellene nedover catwalken.

30-tallsinspirerte kjoler var dekket med blomster i tyll og hadde delikate chiffonermer. Lange tweedkåper og store ruter ble også vist. Alt med en moderne vri.

Sjefdesigneren hadde også latt seg inspirere Jacqueline Kennedys tidlige 60-tallsgarderobe. Noe som kom frem gjennom smalere drakter i blant annet kremhvitt.

Den mest vågale delen av showet kom mot slutten da Chanel og Lagerfeld gjorde honnør til 70-tallet med overdådige kjoler dekket med paljetter fra topp til tå. Noe som best kan beskrives som en diskoflørt à la Chanel.

Petra Middelthon lar seg begeistre av 78-åringens nyeste verk.

– Jeg syntes det var en utrolig vakker kolleksjon. Denne gangen var det veldig fresht samtidig som Lagerfeld har beholdt Chanels opprinnelige kjerne. Det er slik man vil se fremtiden til Chanel, sier hun og legger til:

– Chanel og Lagerfeld er noe av det største fransk mote har!

Sjekk de celebre gjestene her:

LES OGSÅ: Stjernespekket Dior-visning med prinsessen på første rad

LES OGSÅ: Denne Hollywood-stilen har du råd til

Hvordan var din opplevelse i dag?