Få ekspertens tips til å mestre hverdagssminken

Har du lyst til å se naturlig og frisk ut med en sminke som varer hele dagen? Verdens beste viser deg hvordan!

Ingunn Viken
Publisert:

- En god hverdagssminke skal ikke ta lang tid å legge, sier Irina Jensen (32).

Det du trenger er en tynn foundation, rouge, nøytral øyenskygge, mascara og lip gloss. Less is more!

Hun kommer rett fra verdensmesterskap i sminke hvor hun representerte Norge i konkurransen mot 14 andre nasjoner. Hun gikk helt til topps. Nå har Sandnes-jenta og verden beste make up-artist med seg modell og geologistudent Irina Rudaya (31) for å vise hvordan du legger en pen og enkel hverdagssminke som holder hele dagen.

MinMote.no - Norges største moteside

Slik gjør du det

Start med å gi huden fuktighet med en ansiktskrem. Påfør deretter en primer, som er en tynn krem, før du setter igang med sminken.

En concealer dekker over mørke områder og urenheter i huden. Påfør prikkvis under øynene og ved neseroten og fordel jevnt utover. Til hverdags passer det beste med en tyntflytende foundation, Irina bruker alltid kost/svamp.

- Begynn ved midten av pannen og jobb utover. Det er viktig å jevne for å unngå skarpe overganger, sier Jensen.

Børst litt løspudder i naturlig farge på ansiktet med en stor børste for å gjøre huden matt.

Bruk en gråbrun rouge for å få tilbake de naturlige skyggene i ansiktet. Hvor den skal legges, avhenger av ansiktsformen. Den legges vanligvis under kinnben, ved tinningen og langs kjeveben.

På øynene

Start med å legge en lys, matt øyenskygge på øyenlokket og under ytre kant av øyenbrynet. Øyenskyggen skal være matt og uten shimmer.

Bruk en bred kost til å øyenskygge i en aprikosfarge i ytterkant av globallinjen. Bruk en en brun eller grå matt øyenskygge rett på benet over øyehulen. Legg skyggen ned til ytterkanten av øyet og dus den godt ut.

Legg en brun øyeblyant langs vipperoten under øyet, dus ut med en tynn pensel.

Påfør litt øyenbrynsgelè på øyenbrynene.

Ta til slutt på litt rouge, gjerne i en aprikostone. Legg på rougen tilslutt, da ser du hvor mye kontraster som alt er i ansiktet.

Legg på lippgloss, i aprikosfarge på leppene. Du trenger ikke bruke leppeblyant, da hverdagssminken skal se mest mulig naturlig ut.

Fem gode sminketips

1. Foundation: Hvordan finne riktig tone? Ikke test foundation på hånden. Der er huden mye lysere enn i ansiktet. Test heller på kjevebeinet, råder Irina.

2. Koster er helt essensielt i enhver kvinnes sminkeveske. Alle bør ha minst fire koster: En til rouge, en til pudder, to til øyensminken og en til leppestiften / lip glossen.

3. Maskarabørsten skal vaskes. Skyll den i varmt vann annenhver uke, råder Irina. Da holder maskaraen lengre, og man reduserer mengden med bakterier. Maskara er en ferskvare og skal byttes ut hver 3. måned

4. Unngå å sminke deg eldre enn du er: - Shimmer får rynker til å se større ut. Kvinner bør gå over til matt sminke når de blir eldre. Vær også forsiktig med harde linjer i sminken, som svart eyeliner, sier Jensen.

5. Bakteriebomber: Ikke lån bort eller lån venninners maskara eller lipgloss. Disse er bakteriebomber.

Relevante saker videre:

Dette er en bakteriebombe!

På tide med en opprydning? Slik gjør du vesken din mer praktisk

Publisert: