Norske Alexander til Victoria's Secret: – Jeg lager historie

30. november får haldenseren Alexander Harlem (29) oppfylt sin ultimate guttedrøm: Å style verdens mest berømte moteshow, Victoria's Secret Fashion Show. 

Harlem og Gigi

OPPNÅR DRØMMEN: Harlem har drømt om å få jobbe på Victoria's Secret-showet siden han var en liten guttunge. I slutten av november får han muligheten. Foto: Privat

Harlem og Gigi

GJEV JOBB: Undertøymerket Victoria's Secret har holdt spektakulære show hver jul siden 199, og regnes som noe av det gjeveste du kan oppnå som modell, sminkør og hårstylist. Her er Gigi Hadid med sin Victoria's Secret-debut i fjor. Foto: NTB scanpix

Den norske hårstylisten Alexander Harlem, eller Harlem Alexander som han kalles av bransjen, har siden han ble oppdaget på Instagram i 2013 vært en del av teamet til den anerkjente stylisten Anthony Turner. I tillegg jobber han på Adam og Eva på Steen & Strøm og er en del av Pudder Agency.

Siden det tilfeldige møtet med Turner har Harlem stylet hår på moteuken i Paris og jobbet med motehus som Balenciaga, Chloé, Dior, Hermès og Kenzo.

30. november får 29-åringen fra Halden oppfylt sin ultimate drøm da han skal være med på å style det spektakulære Victoria's Secret-showet i Paris.

– For meg er dette den ultimate drømmejobben. Dette er større enn Paris Fashion Week, og er noe jeg alltid har hatt lyst til å gjøre. Å få style de jentene der har vært en uoppnåelig guttedrøm, sier Harlem til MinMote.

– Harry gutt fra Halden

Foruten om modellene Kristine Frøseth, Frida Aasen og Merethe Hopland som har posert for det populære merket, er Harlem trolig den eneste nordmannen som har vært booket til å jobbe med det ekstravagante Victoria's Secret-showet, noen gang.

I'm making history! En harry gutt fra Halden til Victoria's Secret liksom, det er jo helt utrolig gøy.

DYR I DRIFT:  BH-en, som har fått navnet The Fantasy Bra, koster en million dollar mer enn fjorårets BH, og er laget av gull, diamanter og smaragder. Det er VS-nykommeren Jasmine Tookes som skal bære årets showpiece. Foto: Getty Images
DYR I DRIFT: BH-en, som har fått navnet The Fantasy Bra, koster en million dollar mer enn fjorårets BH, og er laget av gull, diamanter og smaragder. Det er VS-nykommeren Jasmine Tookes som skal bære årets showpiece. Foto: Getty Images

Det er Harlems sjef Anthony Turner som har hovedansvaret for stylingen på årets VS-show, og dermed han som har anbefalt Harlem til undertøygiganten.

Victoria's Secret-showet har arrangerte spektakulære undertøysshow siden 1995, og er kjent for å være «over the top». De største kjendisene sitter stort sett på første rad, og i år er artister som Lady Gaga, Bruno Mars og The Weekn booket inn for å tilføre det lille ekstra.

Kendall Jenner, Gigi og Bella Hadid, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio og Lily Aldridge er noen av supermodellene som skal gå showet som sendes på TV 5. desember.

Det er Jasmine Tookes som får det ærefulle oppdraget å vise årets fantasi-BH verdt cirka 25 millioner kroner.

Håper på Gigi, Bella eller Kendall

Harlem forteller at han gleder seg mest til å treffe englene, og har tre favoritter han håper på å få style.

– Jeg er så spent! Først og fremst gleder jeg meg til å treffe alle englene, og få jobbe i Grand Palais i Paris. Jeg aner ikke hvem jeg skal style, men håper på Gigi eller Bella Hadid, eller Kendall Jenner. Det hadde vært fett, sier han.

Victoria's Secret

STOR DRØM: Kendall Jenner har tidligere uttalt at VIctoria's Secret har vært en drøm hele livet. I fjor gikk hun VS-showet for første gang. Jenner skal også gå i Paris i år. Foto: NTB scanpix

Victoria's Secret

DEBUT: Gigi Hadid gikk på catwalken for Victoria's Secret for første gang i fjor, og er også booket i år. Foto: NTB scanpix

Victoria's Secret

FINALE: Fra venstre: Elsa Hosk, Candice Swanepoel, Behati Prinsloo, Lily Aldridge og Alessandra Ambrosio takker for fjorårets visning på catwalken i New York. Foto: NTB scanpix

– Har du fått noe informasjon om hva slags tema årets show har, eller hva du skal forberede deg på?

– Nei, det eneste jeg vet at det kommer til å være et mørkt og sadistisk tema i en del av showet. Anthony Turner er mørk og gotisk i uttrykket, så det er veldig spennende at de har hanket inn han. Det er jo ikke akkurat det du forbinder med Victoria's Secret, sier Harlem og fortsetter:

– Men er det noe jeg kan så er det Victoria's Secret-hår med masse body og volum, extensions og sexy løse krøller. Sunt og naturlig hår med bevegelse.

Prosessen med å bli booket inn som stylist har imidlertid ikke vært smertefri skal vi tro Harlem. I og med at han er norsk statsborger har det vært «et lite helvete» med papirarbeid, arbeidstillatelse og tidsfrister. Men alt var verdt det.

– Det føles som at jeg lever i en YouTube-verden - dette er så stort og uvirkelig. Jeg bor i lille Norge, og nå er jeg en del av den store moteverden. Jeg føler meg veldig takknemlig og heldig, sier Harlem.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?