BALMAIN ELLER BUDSJETT? Taylor Swift var blant de få som valgte bukser framfor kjole på Billboard - men hvor antrekket var fra, var det delte meninger om. Foto: NTB Scanpix

Nyheter

Kjedebutikk trodde de hadde kledd opp Taylor Swift

Butikken Nasty Gal laget en kopi som var så lik luksusmerket Balmains design, at de selv trodde Taylor Swift hadde gått for et budsjettalternativ på Billboard.

  • Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det er ingen tvil om at Taylor Swift er i skuddet om dagen (la oss ikke glemme Maxim-kåringen), og vi klarer nesten ikke å glemme den hvite perlebelagte buksedressen fra Balmain hun hadde på seg under Billboard Music Awards.

KOPI? Slik ser Nasty Gals jumpsuit ut. Foto: Nasty Gal / Produsenten

Billigkopi

Men butikken Nasty Gal - som selger klær fra sitt eget merke til priser fra 100 kroner til rundt 3000 kroner, samt vintage fra kjente merker - ville ikke la det franske motehuset få æren for å ha kledd opp Swift.
Den amerikanske butikken la nemlig ut bilder i sosiale medier der de hevdet at jumpsuiten kom fra Nasty Gal - med hashtagen #NastyGalsDoItBetter.

Kanskje ikke så rart, ettersom de hadde en hvit jumpsuit som var så og si prikk lik Balmain sin, i sitt sortiment. Nå er for øvrig den hvite jumpsuiten, som kostet rundt 590 kroner, utsolgt.

Etter at publikum, og blant annet avisen Huffington Post bet seg merke i saken har Nast Gal, som er skapt av Sophia Amoruso, fjernet bildet fra sin Instagramkonto.

Tar æren

Den som nå har kastet seg på er sjefsdesigner i Balmain, Olivier Rousteing. Han har publisert tre bilder av Swift der han tydelig viser hvem som skal ha æren for jumpsuiten. Den stemmer nemlig fra motehusets vår 2015-kolleksjon (og er i en helt annen prisklasse enn kopien fra Nasty Gal).


Det er ikke første gang Nastygal har havnet i trøbbel etter å ha kopiert noens design, og de er kjent for å lage kopier av både kjente og ukjente desingeres arbeid. De har blant annet kopiert en ukjent designers armbånd. Da eier Amoruso følgende på kritikken, ifølge Los Angeles Racked: Gratulerer. Noen har kopiert deg. Det er prestisje.

Kanskje ikke fullt så prestisje å ikke kjenne igjen sitt eget design, Amoruso?

Publisert:

Relaterte artikler

MOTE

Plagget kjendisene elsker: Få åtte varianter her

NYHETER

Jennifer Lopez kuppet Billboard-løperen

NYHETER

Taylor Swift stjal kjoleshowet på Billboard Music Awards

KJENDIS

Taylor Swift kåret til verdens mest sexy kvinne: Fem hotte Insta-øyeblikk

NYHETER

Balmain er H&Ms nye designersamarbeid

NYHETER

Taylor Swift lanserer klesmerke i Kina

NYHETER

BFFs Taylor Swift og Selena Gomez stjal showet på Grammys