Nyheter

Kjedebutikk trodde de hadde kledd opp Taylor Swift

BALMAIN ELLER BUDSJETT? Taylor Swift var blant de få som valgte bukser framfor kjole på Billboard - men hvor antrekket var fra, var det delte meninger om. Foto: NTB Scanpix

Butikken Nasty Gal laget en kopi som var så lik luksusmerket Balmains design, at de selv trodde Taylor Swift hadde gått for et budsjettalternativ på Billboard.

  • Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det er ingen tvil om at Taylor Swift er i skuddet om dagen (la oss ikke glemme Maxim-kåringen), og vi klarer nesten ikke å glemme den hvite perlebelagte buksedressen fra Balmain hun hadde på seg under Billboard Music Awards.

KOPI? Slik ser Nasty Gals jumpsuit ut. Foto: Nasty Gal / Produsenten

Billigkopi

Men butikken Nasty Gal - som selger klær fra sitt eget merke til priser fra 100 kroner til rundt 3000 kroner, samt vintage fra kjente merker - ville ikke la det franske motehuset få æren for å ha kledd opp Swift.
Den amerikanske butikken la nemlig ut bilder i sosiale medier der de hevdet at jumpsuiten kom fra Nasty Gal - med hashtagen #NastyGalsDoItBetter.

Kanskje ikke så rart, ettersom de hadde en hvit jumpsuit som var så og si prikk lik Balmain sin, i sitt sortiment. Nå er for øvrig den hvite jumpsuiten, som kostet rundt 590 kroner, utsolgt.

Etter at publikum, og blant annet avisen Huffington Post bet seg merke i saken har Nast Gal, som er skapt av Sophia Amoruso, fjernet bildet fra sin Instagramkonto.

Tar æren

Den som nå har kastet seg på er sjefsdesigner i Balmain, Olivier Rousteing. Han har publisert tre bilder av Swift der han tydelig viser hvem som skal ha æren for jumpsuiten. Den stemmer nemlig fra motehusets vår 2015-kolleksjon (og er i en helt annen prisklasse enn kopien fra Nasty Gal).


Det er ikke første gang Nastygal har havnet i trøbbel etter å ha kopiert noens design, og de er kjent for å lage kopier av både kjente og ukjente desingeres arbeid. De har blant annet kopiert en ukjent designers armbånd. Da eier Amoruso følgende på kritikken, ifølge Los Angeles Racked: Gratulerer. Noen har kopiert deg. Det er prestisje.

Kanskje ikke fullt så prestisje å ikke kjenne igjen sitt eget design, Amoruso?

Publisert:

Relaterte artikler

MOTE

Plagget kjendisene elsker: Få åtte varianter her

NYHETER

Jennifer Lopez kuppet Billboard-løperen

NYHETER

Taylor Swift stjal kjoleshowet på Billboard Music Awards

KJENDIS

Taylor Swift kåret til verdens mest sexy kvinne: Fem hotte Insta-øyeblikk

NYHETER

Balmain er H&Ms nye designersamarbeid

NYHETER

Taylor Swift lanserer klesmerke i Kina

NYHETER

BFFs Taylor Swift og Selena Gomez stjal showet på Grammys