Se modellens knallharde oppgjør med slankehysteriet

KARRIERE: Mariya Melnyk på catwalken for Each x Other for bare en uke siden - nå hopper hun av modelltoget. Foto: NTB scanpix

Med et bilde som viser en dramatisk vektnedgang, tar den 20 år gamle modellen Mariya Melnyk farvel med modellbransjen.

Melnyk er opprinnelig fra Ukraina, og har den siste tiden gjort internasjonal modellkarriere med oppdrag for blant annet Wildfox, badetøy-kolleksjonen til Georges Rech, og nå på catwalken for Each x Other under moteuken i Paris.

NYHETER

Fansen raser mot Gigi Hadid-retusjering

Halvt års forskjell

Men nå har modellen fått nok av sin egen bransje. For to dager siden la hun ut dette bildet på Instagram, som viser hvordan hun har gått ned i vekt det siste halve året:

A post shared by Masha Melnyk (@mariyamelnyk)

«6 måneder forskjell (september til venstre, februar til høyre) minus 6 kilo. Jeg har ikke merket noe forbedring i bransjen når det kommer til modellenes helse og vekt. Ferdig med å gå på catwalken. Takk, Paris Fashion Week», lyder teksten under bildet.

Og i kommentarfeltet ser mange av modellens 41.000 følgere ut til å være enige i avgjørelsen. Siden innlegget ble lagt ut, har det haglet med støttende kommentarer, som at «jeg elsker huden og skjønnheten din på bildet til venstre», «hvordan kan modellbransjen være så langt ifra å skjønne hva folk liker?» og lignende.

NYHETER

- Helt drøyt

Fem års slankestress

Til MinMote forklarer Melnyk at hun i flere år har vært ukomfortabel med kravene hun har blitt stilt når det kommer til vekt.

- Jeg ville skrive om dette fordi jeg ble så lei av å alltid måtte bli tynnere for modellbransjens skyld. Jeg har ikke blitt tvunget til å slanke meg av spesifikke personer, men som modell må man passe inn i en viss standard, skriver Melnyk til MinMote i en e-post.

- Jeg elsker å reise, jeg elsker å gjøre show og jeg elsker egentlig alt med jobben min bortsett fra slankingen, fortsetter hun.

Melnyk skriver at hun mener bransjen ikke er på bedringens vei når det kommer til «off the record»-krav for modellenes vekt, og at «jentene er fortsatt veldig tynne».

- Jeg angrer ikke på at jeg har jobbet som modell. Derimot angrer jeg på at jeg brukte fem år av karrieren min på å alltid være bekymret for å bli tynnere og å opprettholde modellvekten, skriver hun.

Krever legeerklæring

Melnyks kritikk mot bransjen kommer noen måneder etter at Frankrike tok grep for å få bukt med slankeproblematikken; modeller må nå vise legeerklæring for å vise at de ikke er sykelig tynne.

Da loven kom, pekte modellmamma Eivor Øvrebø på nettopp moteuken i Paris som et problemområde.

- Dette er et stort problem, det så man blant annet under moteuken i Paris for en drøy uke siden. Bøter mener jeg er veldig bra, men å bure noen inne blir for drøyt. Situasjonen er at motehusene og bransjen generelt vil ha jenter som er 87-88 centimeter over det bredeste området på rumpa, og helst ikke over 60 centimeter rundt livet. Dette gjelder ikke bare i Paris, men overalt, sa Øvrebø til MinMote.

Publisert:

Finn mer innhold om: