Suksessen, klesstilen og troverdigheten:  14 spørsmål til Camilla Pihl

POPULÆR BLOGGER: Camilla Pihl har pr. dags dato 80 000 unike lesere i måneden. Nå forteller hun hemmeligheten bak Norges beste moteblogg, kåret av trendmagasinet Vixen. Foto: Krister Sørbø/VG

Camilla Pihl (36) vant den gjeveste prisen under Vixen Blog Awards onsdag kveld. Nå forteller hun om taktikken bak Norges beste moteblogg, hva hun bruker penger på og hvorfor hun stilte naken i Costume.

Publisert:

Pihl begynte å blogge i 2004, og ble raskt en lesersuksess. Hun har 80 00 unike lesere hver måned på camillapihl.no

I 2011 vant hun prisen «årets moteblogg», og årene etter inngikk hun samarbeid med flere store aktører. Hun har blant annet spilt inn reklamefilmer for hårprodukter, designet sin egen skokolleksjon , designet smykker og blitt ambassadør for et kaffemerke. I år vant hun også prisen for Årets beste blogger under Vixen Blog Awards.

Les også:Derfor er Jenny Skavlan er Norges best kledde kvinne.

Karrierekvinne

Og det stopper ikke der. Superbloggeren er også medeier i selskapet Friendly Management, sammen med samboeren Peter Peters. Hun har også vært avbildet i utallige motemagasiner, blant annet på coveret til norske Costume i fjor, hvor hun var naken.

Men hvordan har Pihl oppnådd bloggsuksessen, og hva er det som driver henne?

Hvorfor tror du at bloggen din er så populær som den er? Hva er det med det enkle utrykket ditt som når frem?

- Jeg synes det alltid er vanskelig å snakke om egne ting siden jeg er så involvert selv. Jeg prøver å ha fokus på fine bilder, være inspirerende og lage et hyggelig sted for leserne mine hvor det er koselig å komme inn.

VINNER: Camilla Pihl vant for andre år på rad, Vixen Blog Awards' pris for Årets beste blogg. Foto: Krister Sørbø/VG

Blir det mer smykker eller sko?

- Ja, det blir det.Smykkene for David Andersen går så det suser, og man skal ikke se bort i fra at det kommer flere sko heller.

«Cuteness overload» og «Hello Cupcakes» er to fraser mange forbinder med deg, i tillegg til at du er en dreven businesskvinne. Er det et bevisst valg å balansere fremstillingen av deg selv?

- De aller fleste mennesker jeg kjenner har forskjellige sider, så det går an å sette pris på hyggelige og søte ting samtidig som man driver en business ved siden av. Jeg føler ikke at det krasjer på noen som helst måte.

Hva var din beste reise i 2014?

- Åh! Det er mange. Alle ler av meg for hver gang jeg har vært et nytt sted sier jeg alltid at det er det fineste stedet jeg har vært og at jeg vil flytte dit. Men favorittstedene mine er New York, Los Angeles, Paris og Maldivene. Jeg kom også nettopp hjem fra Cuba som var kjempespennende og utrolig annerledes.

Du og samboeren din eier Friendly Entertainment AS, og jobber blant annet tett med Caroline Berg Eriksen som har fått mye kritikk den siste tiden. Forstår du kritikken?

- Friendly Entertainment er et familieeid selskap, som jeg er medeier i, men jeg jobber ikke der, har ikke noe med driften å gjøre, og er ikke manager for noen av klientene Peter holder på med. Jeg jobber heller ikke med Caroline, men unner henne alt godt. Det er alt jeg vil si om den saken.

Hva skal til for at bloggere skal holde på troverdigheten sin?

- Jeg tror jeg har en fordel siden jeg er såpass voksen som det jeg er. Troverdighet er viktig, og jeg setter stor pris på at Vixen-redaktør Ida Einarsdottir mener bloggen min har stor troverdighet. Bloggen er noe jeg lever av og har lyst til å leve av lenge, så for meg er det viktig å være tro mot meg selv og stole på at det jeg gjør er bra.

Les også:Derfor gir Berg Eriksen seg som «Fotballfrue»

SAMBOERE: Peter Peters og Camilla Pihl er forlovet, og samarbeider også på jobb. Foto: Jan Petter Lynau/VG.

Når man driver en blogg som du gjør, blir det jo fort til at dagene handler om deg selv. Blir du noen ganger lei?

- Jeg prøver å blogge om forskjellige ting som reiser og interiør også, men for meg er bloggen et kreativt sted hvor jeg får utfolde meg. Det kommer selvfølgelig dager hvor jeg klør meg litt i hodet, og tenker «Hmm… Tja…», men når man holder på med noe man liker så blir man stort sett aldri lei.

Hva bruker du penger på?

- Jeg har jo ikke verdens mest spenstige stil, og liker å investere i basisplagg. Men jeg bruker nok mest penger på kvalitetstilbehør som vesker og sko.

MinMote.no - Norges største moteside

Hvilke norske blogger leser du?

- Jeg følger stort sett med på alle de populære bloggene, og liker å se hva folk driver med. Jeg har en laaang liste som jeg klikker meg igjennom daglig, men vil ikke peke ut noen spesielle.

UTEN EN TRÅD: Pihl stilte naken i motemagasinet Costume i fjor, og bildeserien fikk massiv oppmerksomhet. - Resultatet ble veldig naturlig og ekte, sier hun til MinMote. Foto: Faksimile Costume

Du stilte naken i Costume i 2014, og bildene fikk masse oppmerksomhet. Hvorfor bestemte du deg for å gjøre det?

- He he… Det var ikke sånn at jeg ba om det selv, bare så det er sagt. Men det var Costume som hadde en idé om at det hadde vært kult å få til en sånn type «shoot», og siden det er Norges beste moteblad som alltid har fine bilder, kjørte vi på. Dessuten kjente jeg til fotografen som tok bildene, og har jobbet med ham før, så jeg visste at det ville bli bra. Bildene ble naturlige og fine, og jeg følte at helheten ble veldig ekte.

Se også:Camilla Pihl: - Tenker ikke på at jeg er et forbilde

Hva mener du kjennetegner en god blogg?

- Blogger som har fokus på å ha gode bilder og ikke så mye tekst liker jeg aller best. Også de bloggene som ser verden med et annet blikk enn andre folk, det synes jeg er fint.

Har du «unfollowed» noen i år, for eksempel på Instagram?

- Jeg?! Nei nei nei! Jeg følger alle jeg.

Hvis du skulle jobbet med noe helt annet enn å blogge, hva hadde det vært?

- Jeg har ekstremt stort glede av å designe smykker og sko. Så jeg kjenner at det er en retning jeg absolutt kunne ha gått.

Hva er taktikken din for at folk ikke blir lei av Camillapihl.no?

- Jeg vet ikke om det er noen taktikk, men som alt annet følger jo bloggen livet mitt, mine forandringer i livet, og interessene mine. Bloggen ser jo helt annerledes ut nå enn da jeg begynte i 2004, og gudskjelov for det! Så tenker jeg at mange har fulgt meg trofast lenge, og er veldig glad for at de fortsetter med det. Jeg tror at man hele tiden skal forsøke å være tro mot seg selv, og at ting man selv synes er hyggelig og bra, faktisk er det. Det er lett å rote seg litt bort og tenke at man skal blogge om det folk vil ha, og noen innlegg får man kanskje ikke så god respons på, men sånn er det bare noen ganger. Å ha selvtillit og å stole på seg selv er det aller viktigste.

Publisert:

Finn mer innhold om: