Norske Frida Aasen klar for Victoria's Secret-showet

KLARTE DET: Frida Aasen fotografert utenfor castingen for Vicoria's Secret-showet. I november går hun på catwalken. Foto: Getty Images

I november skal norske Frida Aasen (22) gå på catwalken for verdens mest berømte undertøysmerke. – Dette forandrer alt, sier modellagent Donna Ioanna. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det er modellagenten til Aasen, Donna Ioanna, som bekrefter nyheten til MinMote. Det er svært få modeller som kommer gjennom nåløyet og får gå på catwalken for undertøysmerket Victoria's Secret, og ingen norsk modell har gjort dette tidligere. Aasen har jobbet for undermerket PINK og vært avbildet på nettsiden før, men dette er en helt annen liga, forsikrer Ioanna.

Skal prøve vinger

Showet, som i år arrangeres i november i Shanghai, regnes som et av de mest prestisjefulle oppdragene en modell kan få i løpet av karrièren. Aasen har fått avslag tre ganger før, men i år klarte hun det.

– Endelig! Da Frida ringte meg i natt begynte jeg å grine med en gang. Dette har vært et mål i mange år, og nå klarte hun det. Det er det største man kan gjøre som modell, sier Ioanna til MinMote.

Modellagenten forteller at Aasen skal prøve vinger førstkommende fredag. Å få gå med det, eller million-BH-en, regnes som en stor tillitserklæring fra merkevarens side.

– «Likes» er kjempeviktig

Ioanna forteller at Aasen har «trent som en gal» og er veldig dedikert. Da fotografen Jerome Duran kontaktet Frida og ville ta bilder og video av henne iført undertøy fra merket, skjønte Ioanna at noe var i gjære.

– Videoen av Frida fikk over én million likes, så det var stort. Hun har allerede 164.000 følgere på Instagram, men etter showet kommer det jo til å eksplodere. Da er det gjort, sier Ioanna.

STORSLÅTT: Fjorårets VS-show var i Paris, i år er står Shanghai for tur. Her er noen av undertøysveteranene Adriana Lima og Alessandra Ambrosio. Foto: Getty Images

– Hvor mange følgere du har og likes virker nesten å være avgjørende for om du får booket de store jobbene om dagen. Deler du den oppfatningen?

– Ja, er du gal. Det har blitt kjempeviktig dessverre.

I NEW YORK: Donna Ioanna oppdaget Aasen da hun bare var 14 år. Nå bor Aasen i New York og jobber fulltid som modell. Foto: Privat

– Forandrer alt

– Er det med på å øke presset om at du må lykkes på sosiale medier i tillegg til det virkelige liv?

– Det bidrar selvfølgelig til konkurranseinstinktet og kniving om hvem som er best på sosiale medier. Det kan være veldig usunt i den form at det kan ta av og at man legger ut ting man vil angre på senere. Det må man være forsiktig med, sier Ioanna og fortsetter:

– Men det er en del av det å vise seg og hvordan man presenterer seg. For å være tilknyttet Victoria's Secret må du være en rollemodell. Det er en enorm merkevare, og modellene som jobber for dem er kjent over hele verden. Det er en grunn til at de jentene tjener 40 til 100 millioner i året, sier Ioanna.

– Vil dette også øke Aasens inntekt betydelig?

– Det har jeg ikke lov til å si noe om, men jeg kan si at det kommer til å gå veldig bra for Frida fremover. Dette forandrer alt. Hun er perfekt for dette.

Publisert: