Mette-Marit på København-galla i ny Pucci-kjole

Kronprinsesse Mette-Marit (38) valgte nok en italiensk og eksklusiv kreasjon på gallamiddagen i København, denne gangen fra Emilio Pucci. Vogue-redaktør Franca Sozzani mener det er kronprinsessens måte å støtte den norske sjefsdesigneren Peter Dundas på.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Dundas er nemlig i sjefsstolen hos det italienske motehuset som kronprinsesse Mette-Marit har lagt sin elsk på.

I danske dronning Margrethes 40-årsjubileum i København hadde kronprinsessen på seg nok en Pucci-kjole. Den lange kjolen hadde korte ermer og rund hals, men var utringet bak.

Puccis kontorer i Milano bekrefter overfor minMote at kjoler er fra deres merke, men vil ikke uttale seg utover det.

LES OGSÅ:Kjendisene elsker Peter Dundas’ it-kjole

Kjolen var dekket av utsøkte broderier, nøyaktig de samme som går igjen på flere kjoler i Emilio Puccis vår 2012-kolleksjon.

Kronprinsesse Mette-Marit er kjent for å velge italienske og eksklusive kjoler når hun skal pynte seg. En stor favoritt er Valentino, men Mette-Marit har også en rekke Pucci-kjoler i garderoben.

Den mektige moteredaktøren i italienske Vogue, Franca Sozzani, er en god venninne av kronprinsessen og de to satt sammen på første rad på Emilio Pucci-visningen i 2010.

Som redaktør i italienske Vogue er Sozzani en av motebransjens viktigste personer og hun mener det er langt fra tilfeldig at Mette-Marit ofte velger Pucci-kjoler.

- Hun gjør det fordi hun støtter norske Peter Dundas. Dette handler om vennskap og stoltet og det er første gang en norsk designer har fått en så prestisjetung posisjon i moteverdenen, skriver Franca Sozzani i en mail til minMote, og fortsetter:

- Hun bruker Pucci fordi hun ønsker det, ikke fordi de har noen avtale.

Mette-Marit vakte blant annet stor oppsikt med en sexy knallrød kreasjon på kirkeåpning i Miami, i tillegg til at hun har skaffet seg it-kjolen fra samme merke.

Til den hvite København-kjolen bar kronprinsessen en lys clutchveske, mens håret var satt opp. Mette-Marit hadde sexy sminke med røde lepper og svakt sotede øyne på gallaen som hun ankom sammen med kronprins Haakon. Kronprinsessen hadde også på seg sitt gullarmbånd med kors og såkalt «Evil Eye» anheng.

Kongeekspert Kjell Arne Totland er ikke overrasket over at kronprinsessen valgte Pucci-design til den store feiringen og han er full av lovord om Mette-Marits nye kjole.

- Det var min aller første innskytelse at det måtte være Pucci. Fantastisk at norske Peter Dundas står bak dette mesterverket av en kjole. En utrolig vakker kreasjon og jeg håper vi får se den igjen i årene fremover. Den er jo så tidløs og elegant både i snitt og stoff. Et virkelig kunstverk! Jeg tror faktisk denne kjolen kan bli like legendarisk som Mette-Marits utrolig vakre brudekjole fra norske Ove Harder Finseth, sier Totland til minMote.

Vogue-sjef Franca Sozzani har kjent Mette-Marit i en årrekke og flere ganger skrytt av hennes stil til norske medier.

- Mette-Marit er naturlig elegant og prøver ikke for hardt. I den internasjonale motebransjen har Mette-Marit en høy stjerne. Dette handler også mye om hennes kloke holdning, sa Sozzani til VG i fjor.

LES OGSÅ:Mette-Marits nye Nobel-kjoler er verdt over 100.000

LES OGSÅ:Derfor snakker ikke Mette-Marit om luksusmoten

LES OGSÅ:Dundas hylles for ny «red carpet»-kolleksjon

Publisert: