Ruby Dagnall åpner opp om mote-debuten

Skuespilleren (17) fikk en uventet sommerjobb da hun plutselig skulle spille i eksklusiv reklamekampanje.

Maiken Svendsen
Publisert:

MinMote avslørte tidligere i høst at «Skam»-skuespiller Ruby Dagnall var hovedpersonen i kampanjevideoen til Hennes & Mauritz samarbeid med Erdem. Nå har hun snakket med H&Ms eget magasin om den uforventede sommerjobben med Baz Luhrmann, hennes forhold til mote og hvordan livet har endret seg etter rollen som Emma i «Skam».

NRK-suksessen «Skam» er solgt til en rekke land, og har fått fans over hele verden. Det fikk Dagnall til å endre sine vaner på sosiale medier.

– Jeg var sjokkert da jeg plutselig fant filmer som venner og klassekamerater hadde lagt ut på Snapchat på fansider i Japan. Det gjorde meg nervøs og stresset så jeg forandret bruken av sosiale medier totalt. Nå bruker jeg Facebook innimellom og har bare fire venner på Snapchat, avslører hun til magasinet.

HOVEDROLLE: Ruby Dagnall i H & MXErdem kampanjevideoen

Den amerikanske versjonen av serien er nå på trappene, og Julie Andem er i dialog med Facebook om produsentjobb. Dagnall er tydelig på om hun vil se serien.

– Nei, svarer hun kontant.

Likte best herreklærne

Med den internasjonale H&M-kampanjen har hun fått sitt store gjennombrudd som modell. Skuespilleren forteller at hun er opptatt av personlig stil, og mener mote ikke har noe med stil å gjøre.

– Noen ganger kan mote skjule stilen og paradoksalt nok gjøre den mindre personlig og mer konservativ. Fundamentalt er motebransjen bygget på kreativitet og talentfulle mennesker som tenker nytt og annerledes. En kompleks estetikk kan være interessant, men på veien mot å treffe mennesker så mener jeg bransjen har blitt overfladisk og forfengelig, dermed fremstår lite viktig, sier hun.

– Stil derimot er noe helt annet og har ingen sammenheng med merker, penger eller tradisjonell skjønnhet, legger hun til.

Kolleksjonen Dagnall er modell for består av kjoler med blomstermønster, kongelig vibb og androgyne snitt. For første gang er det også en egen herrekolleksjon i designsamarbeidet.

– Jeg falt mest for herrekolleksjonen, og spesielt de oversized ulldressene. I lunsjen fikk jeg ha på meg en mørkeblå, rutete dress som var altfor stor, og danset som David Byrne i smug, forteller Dagnall.

Publisert: