Emma Ellingsen om sitt eget sminkemerke: – Vil inspirere andre til å føle seg frie

UTTRYKKER SEG: Sminke er en måte å få utløp for kreativiteten på, forteller Ellingsen til MinMote. Foto: Hallgeir Vågenes, VG.

Emma Ellingsen (19) kan stå i timevis å sminke seg på badet hjemme, og har flere sminkehacks på lur som hun gjerne deler.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

19-åringen vil ikke kalle seg noen sminkeproff, men elsker å få utløp for kreativiteten sin gjennom å sminke seg. Ingen regler er det som står i fokus når Ellingsen går løs på nye looks på badet hjemme i Tønsberg.

– For meg betyr sminke en glede ved det å ha det gøy med å skape ulike looks og få lov til å la kreativiteten slippe helt løs, uten noen regler! Jeg elsker å stå på badet og leke meg med å skape nye looks. Og hvis jeg har en litt dårlig dag, så føler jeg alltid at å sminke meg løfter humøret, sier Ellingsen til MinMote.

TILBEHØR

Øredobbene som skiller seg ut

I PROSESSEN: To øyenskyggepaletter er først ut i Ellingsens nye sminkekolleksjon. Foto: Privat

– Jeg ønsker å kommunisere et dypere budskap

Denne uken har hun lansert sitt eget sminkemerke med navn Emma Ellingsen Beauty. Det er flere influencere som har laget beautyprodukter den siste tiden. Anniken Jørgensen, Sophie Elise Isachsen og Camilla Pihl, for å nevne noen.

Så hvordan skal Ellingsens sminkemerke skille seg ut i mengden? Ellingsen mener hun har laget fargekombinasjonen hun trenger for å skape flere av sine favoritt-looks. Men det ligger også et dypere budskap bak, forteller hun.

– Jeg ønsker å kommunisere et dypere budskap, nemlig dette med åpenhet rundt mangfold i samfunnet vårt. Jeg bruker sminke til å uttrykke meg, og jeg vil at mine produkter skal inspirere andre til å føle seg frie til å uttrykke den de er!

– Hvordan sminker du seg selv til daglig?

– Det er veldig forskjellig, det kommer helt an på hva jeg skal og hvordan jeg føler meg den dagen. Noen ganger føler jeg for å gi på litt ekstra, andre ganger er jeg mer naturlig og nedtonet. Det er ingen fasit og kommer an på dagsformen, sier hun.

KLÆR

DERFOR ER EN JOGGEDRESS DITT BESTE KJØP I HØST

FARGERIKT: Ellingsen forteller at hun liker å bruke øyenskygge som eyeliner blant annet. Foto: Privat

Ellingsen har flere sminkehacks i ermet. Et av dem er å «overline» leppene sine. Det har hun gjort i flere år.

– Jeg liker å overline leppene mine, dette har jeg gjort helt siden jeg først begynte å sminke meg. Og så liker jeg å bruke øyenskygge som eyeliner fordi det gir meg mer kontroll. Det er også veldig mye enklere og gjøre det på den måten når du først starter å eksperimentere med eyeliner.

– Tre produkter du ikke klarer deg uten?
– Lipliner, øyenskygge og bronzer.

Publisert: