Hot med røde lepper

De røde leppene går aldri av moten, og i høst er den røde leppestiften et must i sminkepungen.

Cathrine Elnan
Publisert:

Røde lepper er en høstklassiker, og både vinrøde, dyprøde og burgunderrøde lepper ble vist på sesongens motevisninger. I høst er det de klassiske Grace Kelly-leppene som står i fokus, med en rik farge og en fløyelsmyk finish.

De aller modigste kan velge en enda mørkere farger på leppene. Flere designere viste lepper som tangerte mot sort på sin høstvisning, og Rihanna er én av dem som har blitt observert med lepper i dype og mørke bærfarger. Andre farger som er hot er forskjellige toner av lilla.

Her er mulighetene mange, det finnes uendelige nyanser av rødt å velge mellom. Det viktigste er å finne fargen som kler deg best.

Røde lepper er en ikonisk klassiker!Her er makeup-trender gjennom tidene

Finn den rette nyansen

Mange synes at rød leppestift er vanskelig å bruke. Trikset er å finne den riktige nyansen til din hudtone og å kombinere leppestiften riktig med resten av ansiktet.

Når du skal velge riktig farge, må du ta utgangspunkt i din egen hudtone. Om du har kalde undertoner i huden, skal du velge en kald farge på leppestiften, altså en farge som har en anelse blått i seg. Om du har varme toner i huden, bør du velge røde nyanser som er varme, som heller en anelse mot orange eller brunt. Et vanlig knep er å velge en lysere variant dersom du har lys hud, mens mørkere hud kler dypere og mørkere farger.

Røde lepper er en festfikser!Her er fem produkter du trenger til fest

Unngå klovnemunnen

For mange er det uvant å gå ut med knallrøde lepper, og enkelte ganger føles de røde leppene som en klovnemunn. Et tips en klar gloss over leppestiften på midten av underleppen, da kan du unngå denne effekten.

Slik bruker du rød leppestift.Finn den riktige nyansen

Når en sterkt farget munn trekker det meste av oppmerksomheten, er det lurt å holde resten av sminken enkel. Jevn over urenheter og problemområder i ansiktet med en concealer, definer øyenbrynene med en nyanse som er to farger lysere enn deres naturlige farge og bruk en klassisk, sort maskara.

Relevante artikler videre:

Ikke vær redd for å prøve noe nytt!Oppdater sminkerutinen din

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

Bli trendy på håret også!Sideskillen er tilbake

Publisert: