Blondiner er ut, brunetter er inn

silje
Publisert:

Det er hot med mørkt hår i Hollywood. Skal vi tro ekspertene er det en trend som bare kommer til å bli større utover våren. Stjerner som Fergie (33) og Scarlett Johansson (24) har forlatt de lyse lokkene for en mer edgy stil. Her hjemme har både programleder Charlotte Thorstvedt (23) og TV-personlighet Pia Haraldsen (28) valgt å farge håret mørkt.

The Anti-Marilyn

Scarlett Johansson skal ha forlatt de lyse lokkene for å få en forandring. Denne månenden kommer april-nummeret til Franske Vogue med Scarlett på forsiden. Fotografen Mario Sorrenti har tatt bildeserien som har fått navnet, "The Anti-Marilyn".

Fergie er en annen stjerne som valgte en mørkere farge denne våren. Stjernen skal også ha ønsket en forandring. Ifølge People Magazine, skal hun ha sagt at hun ikke lenger er redd for forandring, men er lykkelig med livet. Nettopp derfor passet det bra med å farge håret. -Nå kan jeg bruke rosa uten å være redd for å se ut som Barbie, sier Fergie til People.

MinMote.no - Norges største moteside

Mørkt er trenden

Birger Løkeng, stylist ved Hope Hair i Oslo mener det er en klar trend at jenter vil gå mørkere. Dette på tross av årets store 80-tallstrend.

- Ja, det er en trend for våren. Vi ser veldig mange som vil bli brunere, og som vil ha mer farge. Mange vil gjerne ha dypere blondtoner og ikke være så plastikkhvit i håret, sier Løkeng til minMote.no.

Han mener det er et lite paradoks med at brunette trenden kommer nå.

- For vi ser jo mye 80-talls i klesveien. Og på 80-tallet var det jo spesielt blondt hår som var trenden, ler stylisten.

- Blir vi påvirket av at kjendisene farger håret mørkere?

-Det kommer litt an på typen. Både Fergie og Scarlett er trendsetter som gjerne bytter stil. Og de går jo ofte foran folk flest. Man blir jo fort litt mer kulere og mer edgy med den stilen, sier Løkeng.

Gode råd

Birger har følgende råd til norske jenter som vil farge håret mørkt:

- Har du helt lyst hår blir man veldig fin med nyanser av brunt i håret, da får du fint spill. Det er nemlig veldig få som kler å gå helt mørkt. Ta må du være den rette typen, som for eksempel Lise Karlsnes, avslutter Løkeng.

Vet du ikke hvor du skal kjøpe hårproduktene dine?Les også beste butikker for hårprodukter

Norske kjendiser følger etter

I Norge er det spesielt to kjendiser som har vært mye i søkelyset etter at de valgte å farge håret mørkt. Både Pia Haraldsen og Charlotte Thorstvedt valgte å skifte ut sine lyse lokker med en mørkere farge. Ifølge Pia Haraldsen, valgte hun å farge håret fordi hun hadde lyst på en forandring.

-Det var noe jeg hadde tenkt på en stund, og jeg var litt skeptisk fordi det var en såpass stor forandring. Men så bestemte jeg meg for å ta sjansen, sier Pia til minMote.no.

Hun forteller at det var kjendisstylisten Jan Thomas som fikset håret hennes.

- Og han er best i Norge, så jeg følte meg i trygge hender. Jeg ble veldig fornøyd, det ser naturlig ut. Å farge håret er en enkel, men effektiv måte å få en helt ny look.

- Hvordan har tilbakemeldingene vært?

-Veldig positivt. Jeg har fått mange hyggelige komplimenter. Jeg hadde faktisk en avstemning på bloggen, hvor nesten 3000 stemte på at jeg skulle være brunette. Det var veldig morsomt, sier Pia.

Stemmer det at blondiner har det mer morsomt enn brunetter?

- Jeg har det like morsomt som brunette, som jeg hadde da jeg var blond, sier Pia.

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert: