Jourdan Dunns bryster for store for Dior – fikk sparken

FEIL FASONG: Jourdan Dunn regnes som et av de største stjerneskuddene i modellbransjen, men passet ikke inn i Diors haute couture-kjoler (til høyre). Foto: Getty Images/All Over Press
Martine Lunder Brenne
Publisert:

Modellen Jourdan Dunn (22) dukket aldri opp på Dior-catwalken som planlagt, ettersom puppene hennes ikke passet inn i noen av antrekkene.

Det britiske modelltalentet er for tiden i Paris, hvor haute couture-moteuken er godt i gang. Allerede i begynnelsen av uken twitret 22-åringen av det ikke bare var enkelt å prøve klær til de kommende showene:

«Brukte hele søndag ettermiddag på å presse meg inn i trange korsetter… Morsomt», skrev hun til sine nesten 90.000 følgere.

Faktisk ble det så trangt at hun et par dager senere fikk fyken fra franske Dior, skriver Telegraph. Dior er kjent for å lage noen av verdens mest eksklusive kjoler til Hollywood-kjendisene og alle andre som har råd til å punkt ut alt fra ti til hundretusener for en kjole.

Si din mening i avstemmingen i slutten av saken!

LANG MERITTLISTE: Blant motehus som Marchesa og Burberry er Jourdan Dunn et ettertraktet navn. Foto: Getty Images/All Over Press

Avslørte på Twitter

Selv tok Dunn det hele med godt humør, i alle fall hvis man skal tro Twitter-kontoen hennes.

«Ahahahahahaha jeg ble akkurat sparket av Dior på grunn av puppene mine! Jeg elsker mote #couture», skrev Dunn og fulgte opp med en tweet om at hun vanligvis ble sparket på grunn av hudfargen.

Jourdan Dunn har tidligere markert seg i debatten om diskriminering i motebransjen, blant annet de hun ble den første fargede modellen som fikk gå på catwalken for Prada på ti år. I tillegg til å ha gjort en rekke prestisjetunge jobber for blant annet Burberry, Victoria’s Secret og H&M, har hun vært på forsiden av både Elle og Teen Vogue.

minMote holder deg oppdatert på haute couture-moteuken i Paris. Bildene fra Chanel og Rihannas dristige antrekkkan du se her.

- Lang vei å gå

Haute couture-moteuken skiller seg fra de andre moteukene, hvor klærne på catwalken gjerne dukker opp i flere størrelser i butikkene etterpå. Haute couture-kreasjoner er spesialsydd og finnes bare i denne ene versjonen, og anses som det mest utsøkte og eksklusive designerne lager. Er man så heldig å ha råd til en haute couture-kjole, må den spesialtilpasses den enkelte kunden.

Derfor mener modellmamma Eivor Øvrebo at Dunn gjør rett i å se på det hele med glimt i øyet.

- Haute couture er veldig spesielt, det er ikke laget til vanlige mennesker. Har man for store pupper får man helt enkelt stå over, så hun må ikke sette seg ned og grine av den grunn, sier Øvrebø og fortsetter:

- Også må ikke folk tro at dette er kjoler som skal brukes rett fra catwalken. Hvis noen skulle ha råd til en slik kjole får de den sydd til sin kropp.

- Men hvorfor vil Dior heller vise kjolene sine på modeller uten kvinnelige former?

- Disse motehusene har av en eller annen grunn fått det for seg at de skal lage knøttsmå klær som bare passer til kjempehøye og syltynne modeller. Jeg skulle gjerne sett at det var annerledes, men jeg tror vi har en lang vei å gå før de endrer dette synet dessverre.

Her kan du se flere av bildene fra Dior-visningen:

AVSLØRENDE: Selv om Jourdan Dunn ikke fikk lov til å gå på catwalken, hadde Dior flere kjoler som viste brystene i kolleksjonen. Foto: NTB Scanpix
LYSE TONER: Bli ikke overrasket om disse kjolene dukker opp på den røde løperen - men da må se først spesialtilpasses. Foto: NTB Scanpix
LØSTSITTENDE: Selv ikke disse blå kreasjonene passet til Jourdan Dunn ifølge Dior. Foto: NTB Scanpix
IKKE FUGURSYDD: Diors haute couture-visning hadde mer flytende enn tettsittende snitt. Foto: NTB Scanpix
LADY IN RED: Knall rødt var en av hovedfargene i Dior-visningen. Foto: NTB Scanpix
LADYLIKE: Dior vil at du skal kle deg i tykke drakter til høsten. Foto: NTB Scanpix
Publisert:

Finn mer innhold om: