Slik får du julens heteste negler

Folie, russisk kaviar, glitter og rødtoner. Her er julas viktigste negletrender.

Ida Elise Eide Einarsdottir
Publisert:

Julen er her, og julefester og feiringer står i kø. Kanskje har du allerede funnet den perfekte festkjolen, men hva i all verden med neglene? På lik linje med vesker og sko er nemlig neglene et av vårt viktigste tilbehør. Her er trendene som gjør deg til julefestens dronning.

Klistremerke på neglen

Helt siden superstjerner som Rihanna og Katy Perry gjorde Minx populært i 2009, har folie vært en stadig tilbakevendende trend på neglefronten. Denne sesongen er intet unntak. Neglefolie finnes både som salongbehandling og hjemmesett, og kommer i utallige farger og mønstre. Folien fungerer som et slags klistremerke på neglen, og er både lett å påføre og å ta av igjen. Finn en folie med nogenlunde lik størrelse som din egen negl. Fest folien forsiktig på og form den etter neglen. Press på og fil forsiktig i kantene for å fjerne eventuell overskuddsfolie. Voilá - festklare negler! Løsnegler som festes uten bruk av lim er også en sikker vinner på festen - enkelt og trendy, uten å skade neglen.

Russisk kaviar på neglene

Årets kanskje største nyhet på neglefronten er kaviarlakk. Joda, du leste riktig. Kaviarlakken består av en farget neglelakk og perler som sammen skaper en 3D-effekt som ser ut som, ja nettopp russisk kaviar. Annerledes og kult på julefesten, bare husk å øve deg på påføringen noen ganger hjemme før den store dagen.

Vakre negler i to uker

Kjendisfavoritten Shellac lover skinnende blanke negler i over to uker uten å ripe, skalle av eller miste glansen. Shellac legges på samme måte som vanlig neglelakk med underlakk først og overlakk til slutt, men i motsetning til tradisjonell neglelakk som lufttørker må Shellac herdes i en UV-lampe mellom hvert lag. Bio Sculpture og Gellish er lignende varianter. Tidligere fantes dette kun i salongbehandling, men nå finnes også hjemmesett på markedet. Perfekt for deg som vil slippe å bekymre deg om neglene før langt ut i det nye ået. Bare husk at det må fjernes med ren aceton eller i en profesjonell salong.

Do it youself

Med sosiale medier som blogger og Instagram er do it yourself-trenden mer populær enn noengang. Blant negletrendene du kan gjøre hjemme på egenhånd denne jula er fransk manikyr med en tvist. Den klassiske franske manikyren har lenge vært på vei ut, men hvem har sagt at en fransk manikyr må være med rosa negl og hvit tupp? Lag din egen versjon av fransk manikyr ved å lakkene neglene i en farge og tuppene i en annen. Fine fargekombinasjoner er rødt og svart, transparent og metallisk eller sort og hvitt. Du kan også bruke folie kun på tuppen av neglen.

Rødt, nude og glitterlakker

Ønsker du å gå for en «vanlig» neglelakk, glitterlakker, rødtoner, knallfarger og nude er blant sesongens viktigste neglelakktrender.

  • Nyanser av rødt er kanskje ikke overraskende en av julens absolutt viktigste neglelakkfarger. Rødt er nemlig både tidløst, feminint og sensuelt. De aller fineste rødfargene denne jula er toner av lille og fuksia - perfekt til den lille sorte!
  • Glitter og glamour er selvskrevne gjester til julefesten, og glitterlakker står sterkt også i år. Lakkene kommer med både små og store glitterkorn, og kan legges lagvis for en mer dramatisk effekt. Vil du gjøre noe kreativt og originalt, kan du lakke neglene i favorittfargen din for deretter å legge et lag glitterlakk over hele neglen eller legge glitterlakk kun på tuppen for å få en fransk manikyr-effekt.
  • Trenden med metalliske farger holder seg i motebildet, og i julens ånd er det gull, sølv og bronse som gjelder. Få den ultimate dramatiske effekten med laaange negler lakket i en av sesongens metalliske farger kombinert med intens øyenskygge i den samme nyansen.
Publisert: