Anonym giver ga bort dresser som trolig er verdt millioner til Fretex

Køen var lang da bruktbutikken på Majorstuen skulle selge dresser fra merkene Brioni, Lanvin, Versace, Valentino og Ermenegildo Zegna. 

Publisert:

300 designerblazere og dressbukser i kasjmir, ull og silke ble lagt ut for salg hos Fretex Majorstuen i Oslo tirsdag kveld. Dressene ble gitt av en ukjent person, men dressene vitner om at giveren er en person med dyr smak.

Kjedesjef for butikkene i Fretex, Kristin Hareide forteller at prisen på hvert av plaggene er estimert til å ligge rundt 50.000 kroner og 100.000 kroner.

– Vi antar at vedkommende har samlet på dressene over flere tiår. Skulle man kjøpt en ny i dag ville de koste mer, sier Hareide.

ALDRI OPPLEVD MAKEN: Kjedesjef i Fretex, Kristin Hareid forteller at de aldri har opplevd å få en så stor donasjon fra én person. FOTO: Carina Hunshamar, VG

På Brionis nettbutikk, selges en ny dress i ull for rundt 60 000 kroner.

NYHETER

FLERE HUNDRE OSLO-BOERE I KØ FOR BRUKTE LUKSUSVARER

Donasjonen er den største i verdi fra en enkeltperson til Fretex noen gang.

Dressene er skreddersydd i størrelse 50/52. Hareide anbefaler derfor at man tar med seg dressene til en skredder, slik at dressen passer sin nye eier. Det dyreste plagget blir solgt for 3499 kroner, mens det billigste plagget er en bukse som blir solgt for 549 kroner.

Køen strekker seg flere meter fra inngangsdøren, og spente fremmøtte har ventet i ute i flere timer i håp om få gjort et kupp. Hareide er kjempefornøyd med oppmøtet.

– Det er helt fantastisk. Vi er storfornøyde.

NYHETER

FEM GODE GRUNNER TIL Å HANDLE BRUKT

En av dem som har møtt opp er Tobias Myrvold (20).

– Jeg er ikke så kresen, men ser etter en dress jeg håper faller i smak, forteller han.

GODT OPPMØTE: Flere hundre menn i alle aldre hadde tatt turen til Fretex på Majorstuen i Oslo. Butikken hadde fått donert et stort antall italienske, skreddersydde dresser i kasjmir, silke og ull. FOTO: Tore Meek / NTB scanpix

Myrvold hadde ventet i om lag 40 minutter da dørene åpnet og folkemassen strømmet inn og fyller opp butikken.

NYHETER

DETTE ER MERKENE NORDMENN ØNSKER Å KJØPE BRUKT

– Det var veldig mange folk inne i butikken. De løp rundt og dro med seg all verdens ting. Jeg er ikke så kjempeglad i sånne storsalg med masse folk, så jeg og kompisen jeg var der, men dro etter fem minutter.

STAPPFULLT: Butikken ble fylt til randen av menn på utkikk etter et bruktkupp. FOTO: Tore Meek / NTB scanpix

Selv om han dro tidlig, er han positiv til at så mange møtte opp.

– Selv om jeg ikke fant noe selv, syns jeg det er veldig bra at så mange møtte opp. Det er jo kjempepositivt at så mange ønsker å kjøpe brukt.

Publisert: