Nyheter

Tilbyr rabatterte priser på fillers til studenter: – Forkastelig

FILLERS: Blant annet Restylane blir brukt til å sprøyte inn i leppene for å få dem større. Foto: Getty Images

Viser du fram studentkortet ditt kan du få rabatt på behandlinger som leppefyll og andre kosmetiske inngrep på flere skjønnhetsklinikker i Norge. Det skaper sterke reaksjoner. 

 • Ingeborg Aspeli
Publisert:

Det viser en gjennomgang gjort av Universitas.

Studentavisen har med fire eksempler i saken. To av klinikken legger på da de hører hva forespørselen gjelder. Novaklinikken i Trondheim, hvor det var en studentrabatt på 50 prosent, valgte å fjerne reklamen etter at Universitas tok kontakt.

Ved én av klinikkene, Medisinsk hudklinikk i Hamar, sier sykepleier Mia Martinsen at de ikke bare «behandler for å behandle» og operer med en streng 18-årsgrense.

–⁠ Kommer det en nydelig jente som vil bli pen, så utfører vi ikke noe inngrep. Vi ser det på det estetiske i sin helhet, sier hun til Universitas.

– De spiller på unges usikkerhet

Kari Løvendahl Mogstad er lege og forfatter av boken «Kroppsklemma». Hun reagerer spesielt på utsagnet til Martinsen og beskriver det som «usmakelig».

– Hun deler tydelig inn «pene» og «ikke pene», etter sin egen subjektive vurdering, om hvem hun anbefaler behandling. Jeg kjenner jeg blir både sint og trist av denne utviklingen! jeg har jobbet i årevis for å få gjort noe med denne utviklingen av samfunnet vårt, dette skjønnhetsmarkedet har eksplodert de siste årene, og det er utrolig skremmende, sier hun.

Legen mener at studentpriser på injeksjoner generelt er «forkastelig og uetisk».

– De spiller på unge menneskers usikkerhet om eget utseende og selvbilde, og får dem til å tro at ved å fikse på et eller annet, så skal det hjelpe. Og dette gjør de for å tjene penger på andres eventuelle usikkerhet. Det er ikke lov til å drive markedsføring som spiller på menneskers lyter eller problemer, og det er langt over grensen gang etter gang, det de driver med!

NYHETER

Skal leger drive med kosmetiske inngrep?

SKEPTISK: Lege og forfatter Kari Løvendahl Mogstad mener at å reklamere for studentpriser på fillers ikke er bra. Foto: Privat

– Bedre at de kommer hit hvor de er i trygge hender

MinMote har vært i kontakt med daglig leder ved klinikken, Sissel Busch. Hun forteller at utsagnet til Martinsen kommer feil ut i artikkelen til Universitas.

– Alle er jo pene. Det er i prinsippet ingen som trenger injeksjoner, poengterer hun.

NYHETER

Julie Bergan og Jenny Skavlan langer ut mot tilbud om kosmetiske inngrep

Busch forteller at grunnen til at klinikken har studentpriser på fillers, er at de har merket en stor etterspørsel fra kundegruppen og at hun har et ønske om at de kommer til dem fremfor ufaglærte.

– Det er mange som opererer med injeksjoner som ikke er faglærte, og det kan både være farlig og resultatet kan bli mindre pent. Derfor er det bedre at de kommer hit hvor de er i trygge hender, sier hun.

– Myndighetene må på banen

Hun forteller det er en vanskelig situasjon, men at de tar en prat med hver enkelt kunde.

NYHETER

– Det er forkastelig

– Vi sier ifra hvis noen kunder ønsker å sprenge ut leppene. Da sier vi rett og slett nei. De fleste tilfeller så er det bare bitte litt som skal til for at de er fornøyd, sier hun og legger til at de fleste er ute etter et naturlig resultat.

Lege Løvendahl Mogstad mener det må bli strengere regler når det kommer til markedsføringen av kosmetiske injeksjoner.

– Det er allerede noen regler, som ikke blir fulgt opp nok i det hele tatt. Og nå må myndighetene på banen og få til innskjerping, for å stoppe denne utviklingen. Men de skylder på hverandre, hvem det er som har ansvar for hva. Jeg har selv kontaktet blant annet både Helsedirektorat, Forbrukertilsynet og Helsetilsynet, for å finne ut av dette, men det er ingen som tar klart ansvar, mener jeg.

BEKYMRET: Leder for Norsk Studentorganisasjon (NSO) er bekymret for årsaken til at studenter ønsker å gjøre noe med utseendet.

– Jeg er bekymret for årsaken

Leder i Norsk Studentorganisasjon (NSO) forteller til MinMote at han er skeptisk.

– Vi vet at studenter som gruppe er mer utsatt for psykiske helseproblemer enn andre jevnaldrende, og det jeg reagerer på er at disse aktørene retter deg direkte inn mot studenter som gruppe med svært aggressiv markedsføring, sier han.

SKJØNNHET

Slik fjerner du fillers

Han forteller at han er bekymret hvis det er en slik utvikling av studenter føler de må fikse på utseendet for å passe inn.

– Det å fikse på utseendet er ikke noe galt i seg selv, det jeg er bekymret for er årsaken til at de gjør det.

Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Bærum: Kjøpesenter ville selge «skoleveske» til 16.700 kroner

 2. NYHETER

  Sophie Elise fjernet fillers i leppene

 3. NYHETER

  Toppblogger om leppeinjeksjoner: – Glad jeg sto imot presset om å være naturlig

 4. NYHETER

  Kritisk til ny leppetrend: – Forkastelig

Relaterte artikler

NYHETER

Ber skjønnhetsindustrien skjerpe seg: – Bør ikke bygge oppunder Kardashian-syndromet

SKJØNNHET

Slik fjernes fillers

NYHETER

Toppblogger om leppeinjeksjoner: – Glad jeg sto imot presset om å være naturlig

NYHETER

Allmennlegeforeningen vil ha strengere regler: Skal leger drive med kosmetiske inngrep?

NYHETER

Nå får bloggere etiske retningslinjer mot kroppspress

NYHETER

Influencere etterlyser tydeliggjøring av etiske retningslinjer mot kroppspress

NYHETER

Minister: – Jeg er bekymret for unges selvbilde