Gigi Hadid i Holzweiler nok en gang

NORSK DESIGN: For andre gang har Gigi Hadid valgt ett plagg fra norske Holzweiler. Foto: Getty Images.
NORSK DESIGN: For andre gang har Gigi Hadid valgt ett plagg fra norske Holzweiler. Foto: Getty Images.

Daglig leder i merket beskriver supermodellen som en fantastisk ambassadør for norsk mote. 

De internasjonale moteukene er i full gang, og denne uken er verdens moteelite samlet i Paris.

Det er ingen unntak for Gigi Hadid som har gått en rekke visninger for flere av de største motehusene. Omtrent like spennende som det som vises på catwalkene er hva modellene velger å ha på seg utenom showene.

Supermodellen har flere ganger tidligere valgt norsk mote. Første gangen med en oransj hettegenser fra Holzweiler i mars i fjor. Tirsdag valgte hun nok en gang det norske merket, men denne gangen en grønn jakke med ruter fra merkets høst- og vinterkolleksjon.

– Gigi har blitt en fantastisk ambassadør for flere norske merker, gjennom stylist Mimi Cuttrell. For oss hjelper det at vi kan vise dette til både internasjonal presse og innkjøpere, sier Andreas Holzweiler, daglig leder i Holzweiler, til MinMote.

NORSK JAKKE: Gigi Hadid i jakke fra Holzweiler siste høst og vinter kolleksjon. Foto: Getty Images.
NORSK JAKKE: Gigi Hadid i jakke fra Holzweiler siste høst og vinter kolleksjon. Foto: Getty Images.

Mimi Cuttrell er stylisten til blant annet Hadid-søstrene. Hun var på Oslo Runway i 2017, sammen med Yael Quint, innkjøper på Allbright Fashion Library i New York.

Dette er sjette gangen Hadid har valgt norsk design, og det er kun to uker etter at hun sist brukte et plagg signert en norsk designer.

I tillegg har kjendiser som Lady Gaga, James Franco og Felicity Jones brukt norsk design.

Yael Quint: Hun introduserer stjernene for norsk design

Internasjonal suksess

Holzweiler reiser til Paris Fashion Week i morgen for å vise frem klærne i et showroom designet av Snøhetta.

Det siste året har den internasjonale interessen rundt Holzweiler eksplodert. De har fått innpass hos noen av verdens ledende luksusbutikker, som nettbutikken Net-A-Porter og nå nedlagte Colette, kjent som «verdens mest trendy butikk» i Paris. Merket laget også en genser i avskjedskolleksjonen til Colette.

Holzweiler ble startet av Andreas, Susanne Holzweiler og Maria Skappel Holzweiler. Andreas og Susanne hadde allerede agenturet med samme navn, men i 2014 startet de klesmerket hvor Maria er designer. De to siste sesongene har de vist sine kolleksjoner under København Fashion Week, og fikk dermed sitt internasjonale gjennombrudd.

Hvordan var din opplevelse i dag?