Nyheter

Hertuginne Meghan med Diana-veske

DIANA-NIKK: Legg merke til Meghans spesielle håndveske.

Meghans New York-antrekk vekker oppsikt. – Det er åpenbart en hyllest til den avdøde svigermoren hun aldri fikk møte, sier Ingeborg Heldal.

 • Elise Alexandra Gulbrandsen
 • Malin Gaden
Publisert:

Hertuginne Meghan (40) og prins Harry (37) besøkte festivalen Global Citizen i New York. Under besøket var hertuginnen som vanlig kledd opp i en rekke lekre antrekk.

Meghan er ikke fremmed for å sende budskap med antrekkene sine. Men denne ganger er det særlig en detalj som skiller seg ut.

Vesken Meghan bar er ikke en hvilken som helst veske. Den heter nemlig Lady Dior, og er oppkalt etter prinsesse Diana, hennes avdøde svigermor.

Når vi ser på antrekket ser vi også et tydelig nikk til Diana.

IKONISK: Den lekre vesken fra Dior fikk navnet «Lady Dior» etter at prinsesse Diana falt pladask for den.
TILBEHØR

11 lekre hverdagsvesker

Antrekket hertuginnen hadde på seg i New York gir nemlig noen vibber til en Diana-look fra 1995. Da var prinsessen på besøk i Buenos Aires og hadde på seg en hvit blazer med matchende skjørt fra Versace. For å sette kronen på verket, hentet prinsessen frem vesken «Lady Dior».

Meghan gikk også for hvitt sammen med sin svarte «Lady Dior»-veske, og kombinerte også antrekket med svarte hæler – akkurat som Diana. Selv om den hvite kjolen hennes ikke er signert Versace, er det faktisk en annen italiensk designer som står bak: Valentino.

ARTIG DETALJ: Hertuginnens «Lady Dior»-veske hadde bokstavene «DSSOS» på seg. Det skal stå for «Duchess of Sussex».

Tar man en enda nærmere ditt på vesken, så ser vi at det står noe på den. Bokstavene «DSSOS» befinner seg nemlig midt foran på vesken.

Magasinet Hello! har tolket bokstavene og kommet frem til at «DSS» er en forkortelse for «Duchess», og at de resterende bokstavene, «OS», står for «Of Sussex». Altså: hertuginnen av Sussex.

ITALIENSK DESIGN: Hertugparet strålte på scenen sammen. Meghan hadde på seg en kjole fra Valentino.

– Ingen tilfeldighet

Det hender jo at man velger plagg og antrekk andre har hatt på seg før, men Ingeborg Heldal, ansvarlig redaktør i KK, mener dette veske-valget hadde en tanke bak seg.

– Selvsagt er det ingen tilfeldighet at Meghan velger den ikoniske Lady Dior-vesken. Det er åpenbart en hyllest til den avdøde svigermoren hun aldri fikk møte, forteller Heldal.

Videre forteller KK-redaktøren at den ikoniske vesken faktisk ikke ble laget til Diana – slik mange tror.

– Dior lanserte vesken i 1994, uten noe spesielt navn, sier Heldal og fortsetter:

– Året etter fikk prinsesse Diana vesken i gave av den daværende franske førstedamen, Bernadette Chirac. Diana skal ha elsket Dior-vesken så mye at hun bestilte den i alle tilgjengelige farger. Unødvendig å si kanskje, men en slik type PR er det nesten umulig å måle verdien av, og året etter døpte Dior vesken «Lady Dior» med Dianas velsignelse. I dag er det fremdeles en av verdens mest ikoniske vesker.

KJENDIS

Ti ganger prinsesse Diana inspirerte oss med garderoben sin

Den lille håndvesken ble raskt en favoritt for prinsesse Diana, som ble sett med den både på gallaer og på oppdrag i inn- og utland fra 1995 til sin død i 1997. Hun populariserte vesken, og den ble døpt «Lady Dior» til ære for henne. De siste 24 årene har vesken opprettholdt status som en av Diors mest ikoniske vesker, og blitt relansert gjentatte ganger av motehusets ulike designere.

I dag kommer vesken i flere farger og størrelser, og prislappen på de større variantene kan koste rundt 45 000 kroner.

FAVORITT: Prinsesse Diana ble ofte sett med Lady Dior-vesken.
Publisert:

Les også

 1. TILBEHØR

  Seks ikoniske vesker og damene bak

 2. NYHETER

  Meghan med skjult budskap

 3. KJENDIS

  Hertuginnen av avslappet eleganse

Finn mer innhold om:

 1. Hertuginne Meghan
 2. Prinsesse Diana
 3. Dior
 4. Vesker

Relaterte artikler

NYHETER

Meghan og Harry fjonget seg på galla

TILBEHØR

11 lekre hverdagsvesker

TILBEHØR

12 sekker som er minst like fine som veske til skolen

NYHETER

Dette er motesignalene bak politiker-antrekkene

NYHETER

Stjerneparet overrasket på rød løper

NYHETER

Ultra-fast fashion er det nye fast fashion

NYHETER

Hertuginne Kate med filmstjerne-øyeblikk