Kylie Jenner i norsk design: – Veldig spesielt

SUPERSTJERNE: Kylie Jenners klesskap er fylt av klær fra store designere som Balenciaga, Versace og Chanel. Nå befinner det seg også en veske fra norske Andrea Dyrstad seg i garderoben hennes.

For ett år siden sendte norske Andrea Dyrstad noen vesker til en nettbutikk. Nå er selveste Kylie Jenner stolt eier av en av dem.

Malin Gaden
Publisert:

Det er alltid gøy når nordmenn gjør seg bemerket i utlandet. For eksempel når en superstjerne har på seg norsk design! I 2018 merket flere norske designere «Gigi-effekten» etter at modellen Gigi Hadid (26) hadde på seg deres klær, og tidligere i år var Hailey Bieber (24) å se i norske plagg.

Nå har Kylie Jenner (24) oppdaget en ny, norsk designer. I starten av november var nemlig den suksessfulle businesskvinnen og realitystjernen å se i en veske fra Andrea Dyrstad.

A post shared by Dan Rubottom (@danrubottom)

– Veldig spesielt

Dyrstad våknet opp i dag til en melding fra en venninne som fortalte om nyheten. Til MinMote forteller designeren at det er stas.

– Det er veldig spesielt, veldig rart og veldig overveldende.

OVERRASKET: Den norske designeren Andrea Dyrstad våknet opp til at beskjeden om at Kylie Jenner hadde brukt hennes veskedesign på en softball-kamp denne uken.

Det hele begynte med at designeren fikk en forespørsel for ett år siden av en nettbutikk basert i New York. De ønsket å ta inn veskene til å Dyrstad, men hadde ikke store planene om å betale henne for innkjøpet.

– De sa til meg at jeg får penger hvis de for solgt dem. Hvis ikke måtte jeg betale for å få dem sendt tilbake, sier Dyrstad til MinMote og ler.

A post shared by Andrea Dyrstad (@andreadyrstad)
NYHETER

Kylie Jenner viste frem babymagen

Situasjonen var kanskje ikke optimal, men hun bestemte seg for å gjøre det likevel. Nettbutikken tok fine bilder av veskene og la dem ut for salg. Så glemte Dyrstad litt av det hele. Plutselig dukket det opp en mail i innboksen hennes.

– Da fikk jeg beskjed om at de hadde solgt alle veskene. Og nederst i mailen sto det at Kylie Jenner hadde kjøpt den hvite.

Dyrstad, som ikke fulgte Jenner på det tidspunktet, måtte selvfølgelig inn på Instagram og følge superstjernen, og vente spent på å se om hun la ut bilde av vesken.

– På det tidspunktet kunne jeg ikke gjøre noe med det. Det var jo bare morsom informasjon. Så lenge det ikke synes har det jo ikke så mye å si. Stylisten hennes har sikkert kjøpt 20 forskjellige vesker fra ulike designere, og det er ikke sikkert at hun bruker alle.

Det ble til at Dyrstad glemte det hele litt. Men i dag, 5. november, kunne hun våkne opp til bilder på verdens største medier, og på flere kanaler på Instagram, at Kylie Jenner har brukt hennes design.

Dyrstad er utdannet innen klesdesign fra Kunsthøgskolen. I løpet av tiden der eksperimenterte hun mye med tekstil. Hun er nemlig ikke så glad i regler for hvordan man skal lage klær.

– Jeg utforsket ulike teknikker i stedet for å sy, og i løpet av det første året begynte jeg å hekle med remser.

Dette resulterte i både vesker og veggtepper. Så startet hun opp et atelier med noen venninner, flyttet til Danmark og jobbet litt der, og lagde noen vesker til seg selv på si. Etter hvert var det noen av venninnene hennes som ville kjøpe.

– De har vært som en vandrende reklame for disse tøyveskene, sier designeren.

– Jeg har få følgere, og mesteparten er bare kjensfolk, så det hele har gått veldig stille og rolig for seg. Jeg har ikke kunnet vært avhengig av det. Det har vært et sideprosjekt. Nå studerer jeg sosialantropologi og har et lite studio i leiligheten.

– Men nå blir det å pakke sammen sakene og flytte straka vegen til Los Angeles, eller?

– Ha, ha. Jeg er nok keen på å fortsette å være i Norge. Jeg har et halvt år igjen av mastergraden, og så har jeg noen gamle bestillinger til venninner som jeg må prioritere.

Kylie
KJENDIS

Se Kylie Jenners ekstreme stilforvandling

NYHETER

Justisministeren sydde kjole selv: – Viktig avkobling for meg

NYHETER

Macaulay Culkin overrasket på Gucci-catwalken

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: