7 stilikoner over 70 år du må vite om

Stil har ingen alder. Her er syv damer over 70 du kan la deg inspirere av.

Stil over 70

Iris Apfel er kjent for sin distinke stil. Foto: AP.

Stil over 70

Lauren Hutton er et ekte stilikon. Foto: Pa Photos.

Oppdater stilinspirasjonen med disse rå stilikonene:

Iris Apfel (97)

Iris Apfel

Iris Apfel. Foto AP.

Iris Apfel

Iris Apfel. Foto: AFP.

Iris Apfel

Iris Apfel. Foto: AP.

Iris Apfel

Iris Apfel. Foto: AFP.

Iris Apfel er et ekte moteikon, og kjennetegnes av sine store, runde briller. 97-åringen lever etter mottoet «more is more, and less is a bore», noe som er tydelig i hennes maksimalistiske stil.

Lauren Hutton (75)

Lauren Hutton

Lauren Hutton. Foto: AFP.

Lauren Hutton

Lauren Hutton. Foto: AP.

Lauren Hutton

Lauren Hutton. Foto: AP.

Lauren Hutton

Lauren Hutton. Foto: Getty Images.

Modell og skuespiller Lauren Hutton har hatt en lang karriere som modell og skuespiller. Først ble hun avvist fra modellbyråene på grunn av mellomrommet mellom fortennene, som nå er en av hennes signaturer. De siste årene har hun gjort jobber for både kjedebutikker som H & M og luksusmerker som Tom Ford. På den røde løperen kler hun seg klassisk og kult, alt med en egen tvist.

Linda Rodin (70)

Linda Rodin var moteredaktør i Harpers Bazaar på 70-tallet, og hun er fortsatt gjennomført til fingerspissene. Hun har også vært stylist for stjerner som Madonna og Halle Berry. Nå har hun rundet 70, og deler innblikk til sin moteriktige hverdag til over 230.000 følgere på Instagram.

Grace Coddington (77)

Grace Coddington

Grace Coddington. Foto: Reuters.

Grace Coddington

Grace Coddington. Foto: AFP.

Grace Coddington

Grace Coddington. Foto: Getty Images.

Grace Coddington

Grace Coddington. Foto: Getty Images.

Coddington er kreativ direktør og Anna Wintours høyre hånd for amerikanske Vogue, verdens mest anerkjente motemagasin. Hun har skapt uforglemmelige bilder og reportasjer for det legendariske motemagasinet. Hun startet motekarrieren som modell for Vogue, og jobbet senere i 19 år som fotoredaktør for britiske Vogue, før den amerikanske storesøsteren ventet.

Jan de Villeneuve (73)

Modellen har vært en av frontfigurene for anti-alder-bevegelsen i motebransjen de siste årene, og er fortsatt aktiv som modell. Hun har jobbet som modell i over 50 år, og må med det kunne kalles en veteran i bransjen.

Bianca Jagger (73)

PÅ MOTEVISNING: Her er Bianca Jagger på moteshow for Dior Haute Couture i januar 2019. Foto: AFP.
PÅ MOTEVISNING: Her er Bianca Jagger på moteshow for Dior Haute Couture i januar 2019. Foto: AFP.

Menneskerettighetsforkjemper, skuespiller og moteikon. Jagger har helt siden Studio 54-tiden inspirert kvinner verden over, og det er ingen grunn til å se bort ifra henne enda.

Diane Keaton (73)

Insta game = strong. Skuespiller Diane Keaton er som en evig stil-inspirasjon å regne. Hun er ikke redd for å leke seg med snitt og silhuett, og setter gjerne en fjong hatt på hodet. Hun deler ofte oppdateringer på Instagram til sine over 800.000 følgere.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?