Claudia Schiffer og Stephanie Seymour kaster klærne i Vogue

SUPERMODELLER: Det er 25 og 32 år siden Claudia Schiffer og Stephanie Seymour var på forsiden av Vogue Italia. Foto: Pa Photos/AP

Claudia Schiffer (48) og Stephanie Seymour (51) gjør comeback.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

De ikoniske supermodellene, som hadde sin storhetstid på 80- og 90-tallet, pryder forsiden av august-utgaven av Vogue Italia – 25 år etter Schiffer sist var på forsiden av det italienske motemagasinet og 32 år for Seymour.

Schiffer og Seymour har selv tatt bildene hvor de poserer nesten uten klær.

Det er fire forskjellige forsider. På det ene bildet poserer Schiffer kun med en clutch og høye hæler foran de edle delene. På det andre bildet har hun kun på seg en sort blazer.

Seymour kjører samme stil på det første bilde, kun ikledd et halskjede og belte – samt strategisk plassering av kameraet. På det andre bildet har 51-åringen på seg en fluffy grønn jakke og prikkete strømpebukser.

Italienske Vogue skriver at bildene er en hyllest til den berømte fotografen Helmut Newton, som ofte tok selvportretter.

Selv om det var supermodellene som trykket på kameraknappen fikk de også hjelp av fotograf Collier Schoor. Ifølge pressemeldingen gjengitt av People tok de selvportretter for at kvinnene selv skulle bestemme hvordan de ville bli fremstilt og at det var en hyllest til det «kvinnelige blikket».

– Jeg tenker at det handler om Claudia, Stephanies og mitt forhold til vår egen seksualitet og kropp, og det å bli sett som eldre kvinner, skriver Schoor på Instagram.

Seymour forteller at bildene gjør at hun ser seg selv på flere måter.

– Jeg ser en mor. En kone. Jeg ser alt jeg må gjøre i løpet av en dag, sier hun.

Publisert: