Luksusgruppen LVMH bruker parfymefabrikkene til å lage antibac

BIDRAR: LVMH lager antibakterielle geleer som skal distribueres gratis gjennom helsemyndighetene i Frankrike. Her er en av sjefene, Bernard Arnault, i LVMH avbildet. Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Grunnet stor etterspørsel lager den franske luksusgruppen som eier verdens største motehus sin egen hånddesinfeksjon.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Coronavirusutbruddet har ført til global mangel på Antibac. LVMH, som eier motehus som Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy og mange flere, kunngjorde nylig at de vil stille parfymefabrikkene sine til disposisjon for å lage sin egen hånddesinfeksjon.

Coronaviruset: Slik spres viruset i Norge og verden. Kart og statistikk.

– LVMH vil bruke fabrikkene til parfyme- kosmetikkmerkene våre til å produsere store mengder antibakterielle geleer fra mandag av, sier LVMH i en uttalelse, ifølge New York Times.

– Disse geleene vil bli levert gratis til helsemyndighetene i Frankrike, står det videre i uttalelsen.

DIOR-ANTIBAC: I fabrikken der blant annet Dior-parfymene blir laget, lages det nå antibac. EPA/DAVID CHANG

Fra og med søndag hadde antallet corona-tilfeller i Frankrike passert over 5400, med 127 dødsfall.

Det er i første omgang tre parfymefabrikker som vil bli stilt til disposisjon. LVMH produserer parfymer fra Dior, Guerlain og Givenchy, for å nevne noen. Luksusgruppen regner med å begynne å produsere 12 tonn med hånddesinfeksjon, og dette vil være på vei ut fra fabrikkene allerede på mandag, skriver Forbes.

FDA (Food and Drug Administration, etat innen det amerikanske Helse- og sosialdepartementet) har også oppfordret lisensierte farmasøyter og leger til å begynne å lage sine egne håndrensere.

Coronaviruset: Slik spres viruset i Norge og verden. Kart og statistikk.
Publisert: