Chanel ansetter sin første transkjønnede modell

MODELL: Teddy Quinlivan har kapret flere store modelljobber etter at hun åpnet opp om at hun er transkjønnet. Her fra filmfestivalen i Cannes tidligere i år. Foto: Pa Photos

Teddy Quinlivan (25) skriver historie ved å være det franske luksusmerkets første åpne transkjønnede modell.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Amerikanske Quinlivan delte nyheten selv på Instagram med en videosnutt fra fotografering med Chanel. Hun skriver om den tøffe kampen det har vært å vokse opp som transkjønnet hvor hun har blitt mobbet og truet på livet.

– Dette var en seier som gjorde all dritten verdt det, skriver hun og takker alle som gjorde drømmen til virkelighet.

25-åringen gikk på catwalken til det franske motehuset før hun kom ut som transkjønnet i 2017. Hun skriver på Instagram at hun aldri trodde hun kom til å bli booket til Chanel igjen etter at hun åpnet opp om at hun hadde skiftet kjønn.

– Men her er jeg i en Chanel Beauty-reklame. Jeg er den første åpne transpersonen som jobber for motehuset Chanel, og jeg er ydmyk og stolt av representere mitt fellesskap, skriver hun videre.

Siden hun kom ut i 2017 har hun også jobbet for merker som Milk Makeup, Porter Magazine, Louis Vuitton, Margiela Fragrances og Redken.

Nylig skapte også Victoria's Secret overskrifter etter at det ble kjent at brasilianske Valentina Sampaio (22) var det første transpersonen som var modell for det amerikanske undertøysmerket. Dette skjedde på tross av at markedssjefen tidligere i fjor uttalte at transkjønnede ikke er en del av deres årlige moteshow fordi de ikke er en del av «fantasien» de vil formidle. Det fikk krass kritikk og endte med at både konsernsjefen og etter hvert markedssjefen gikk av.

Publisert: