Slik skal «Kon-Tiki»-stjernene kle seg på Oscar

Ingvill Dybfest Dahl
Publisert:

HOLLYWOOD (VG) De har glemt igjen dresser, mistet skjorter og lånt finstas. Men det er skreddersydde dresser og norsk design det går i når Norges Oscar-håp skal følge utdelingen.

Av INGVILL DYBFEST DAHL og MARTINE LUNDER

Natt til mandag norsk tid braker det løs med den 85. Oscar-utdelingen i Hollywood. Filmstjerner fra hele verden skal innta den røde løperen i sine flotteste antrekk - også den Oscar-nominerte gutta fra «Kon-Tiki».

Følg med på minMote for løpende oppdateringer på Oscar-kjolene!

Til minMote forteller skuespiller Jacob Oftebro at hans antrekk er ganske tilfeldig plukket ut.

Tidkrevende

- Jeg har fått en skreddersydd dress gratis, så det er så kult, sier Jakob Oftebro, som selv fikk velge snitt og farge hos Skabo i Oslo.

- Har du et bevisst forhold til hva du vil ha?

- Nei, så det tok så jæ… lang tid, for jeg fikk jo valgmuligheter. Jeg spurte egentlig bare ekspeditøren som stod ved siden av meg hva han syntes var fint, og tok det. Jeg har ikke prøvd den, for den ble ferdig så sent at Anders måtte ta den med til Los Angeles, for jeg dro litt før han. Så jeg skal prøve den søndag og håper den sitter!

- Hadde du med deg stort utvalg dresser til festlighetene som allerede har vært?

- Jeg pakket ikke med meg noen findresser. Jeg ble nødt til å låne av noen. Jeg glemte det. Jeg ble så lykkelig for at jeg hadde fått en gratis smoking, så jeg bare dro i t-skjorta og tenkte ikke på at det selvfølgelig blir mange andre fester enn bare Oscar, sier han.

Manglet badeshorts

Oftebro og Anders Baasmo Christiansen får dresser fra samme skredder, og stiller i nye antrekk når de skal følge utdelingen fra Four Seasons Hotel sammen med de andre skuespillerne som ikke har billetter til selve Oscar-showet i Dolby Theatre i Hollywood. For noen av skuespillerne startet festlighetene allerede lørdag kveld, da Moods of Norway inviterte til kjendisfest Beverly Hills.

LES OGSÅ: De ti verste Oscar-kjolene noensinne

MinMote.no - Norges største moteside

Christiansen ankom Los Angeles fredag, og trengte derfor ikke ta med seg like mange findresser som de andre.

- Jeg skulle være her så kort, så det var egentlig bare dresser jeg trengte. Et par dresser og en smoking, det er det du trenger i LA. Det eneste jeg manglet var badeshortsen, så det måtte jeg kjøpe på giftshoppen, forteller Christiansen.

Mistet skjorta

Tobias Santelmann fortalte fredag at han brukte store deler av dagen på å spore opp en skjorte hotellet hadde mistet etter rens. Han mener han samlet voksenpoeng ved å pakke et stort utvalg findresser til flere anledninger med på turen.

- Jeg skal ha på meg smoking fra T Michael søndag, og det føler jeg meg veldig komfortabel med. Jeg har både brukt hans dresser og denne «tuxen» før, så jeg er i gode hender, sier han.

T Michael er en norsk smokingdesigner med base i Bergen. Santelmann syntes det var mye å ta hensyn til da han skulle pakke Oscar-kofferten.

- Det er ikke bare å ta med seg en smoking og så er du klar. Det er også sånn jeg ikke er vant til, at det står på bunnen av en invitasjon «coctail», eller et ord som skal si meg hva jeg skal ha på meg. Og det er jo ikke vi nordmenn gode på å vite. For oss er det dress eller ikke, og smoking om kongen kommer på premieren eller det er Amanda-pris. Men her må man ha med seg litt av hvert, sier han.

LES OGSÅ:Tidenes 10 vakreste Oscar-kjoler

- Jeg var veldig nervøs for at den kofferten skulle bli borte, men nå henger dressene her og godgjør seg, forsikrer Santelmann.

Kulturminister Hadia Tajik vil også delta på Oscar-arrangementet i norsk design fra Leila Hafzi.

Eksklusivt

Regissør Joachim Rønning har allerede hatt bruk for finstas under Golden Globe tidligere i år og den måneden han og makker Espen Sandberg har vært i Los Angeles og representert «Kon-Tiki» før Oscar. Han stiller i Armani når han er en av de seks heldige som har fått billett til selve showet i Dolby Theatre natt til mandag.

- Smokingen har vært på rens noen ganger, ja, så den er nok litt i sjokk når det går på hyppighet i bruk i forhold til hva den er vant til, sier Rønning.

Hovedrolleinnehaver Pål Sverre Hagen skal også følge utdelingen fra salen. Han fortalte til VG tidligere i uken at også han kommer til å gå i smoking fra T Michael.

- Jeg har jo ikke så lang erfaring, men noen flinke karer hjalp meg med en fin norsk smoking, så den liker jeg, sa han.

Publisert: