Angrer på skopress i «Sex og singelliv»

TRENDSETTERE: Rollefigurene i «Sex og singelliv» er kjent for sine fargerike og eksklusive garderober. Her er skuespillerne Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker og Kristin Davis. Foto: NTB Scanpix / Ap

TV-serien «Sex og singelliv» inspirerte mange moteinteresserte kvinner. Nå angrer imidlertid Kristin Davis (49) på standarden serien satte for kvinner i hverdagen.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Kristin Davis spiller rollefiguren Charlotte i den populære TV-serien «Sex og singelliv», og spillefilmene med samme navn.

I «Sex og singelliv»-universet blir vi kjent med fire New York-kvinner med stor kjærlighet for eksklusive designerklær og skyhøye hæler. Nå innrømmer Davis at hun angrer på presset serien kan ha gitt andre kvinner i forhold til det å bruke høye hæler i hverdagen.

- Jeg føler skyld i forhold til de høye hælene. Det kunne se ut som vi forsøkte å fortelle kvinner: «Dere bør bruke hæler som dette», og det gjorde vi ikke, sier skuespilleren i et intervju med The Telegraph.

HØYE HÆLER: Her er rollefigurene Samantha, Miranda, Carrie og Charlotte. Samtlige var ofte å se i høye hæler i serien. Foto: NTB Scanpix /Wenn.com

Davis, som selv sverger til lave sko, legger til at hun synes skoene var fantastiske og perfekte til rollefigurene. Det hun angrer på er signalene TV-serien sendte ut til kvinner.

- Det ble en greie ut at det hvor det virket som at kvinner burde bruke skoene hver dag, sier Davis.

Den 49 år gamle skuspilleren innrømmer til avisen at hun selv foretrekker lave sko.

- Jeg bruker sjelden hæler. Det gjør vondt når jeg gjør det. Man må neste trene seg opp for å bruke det, og det skal mye øving til, sier hun.

Skapte trender

Tv-serien ble sendt fra 1998 og frem til 2004., mens de to spillefilmene kom ut i 2008 og 2010. Universet der dyre designerklær, fantastiske vintagekupp og sesongens it-vesker var en del av hverdagen til de motebevisste jentene, inspirerte kvinner verden over.

Flere store motheus har hatt suksess som følge av eksponeringstiden som klær og tilbehør har fått i forbindelse med med både filmene og TV-serien. I 2010 rapporterte Ebay.co.uk om et plutselig oppsving i salget av klesplaggene som Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda hadde på seg i «Sex and The City 2».

I løpet av den siste uken før lanseringen av filmen hadde blant annet salget av Manolo Blahnik-sko økt med over 500 prosent, ifølge britiske Vogue.

Egen skokolleksjon

I fjor sommer ble det kjent at Sarah Jessica Parker blir skodesigner, og i disse dager lanseres skuespillerens kolleksjon i butikkene.

Kolleksjonen er gjort i samarbeid med George Malkemus, kreativ leder i Manolo Blahnik, og ifølge motemagasinet Vogue har Parker gjort sin research og latt seg inspirere av eldre skomerker som Charles Jourdan og Maud Frizon.

Skokolleksjonen ligger for salg i det eksklusive varemagasinet Nordstrom i USA. I tillegg til sko, vil kolleksjonen bestå av kåper og vesker. Skoprisene vil ligger på mellom 1100 og 2200 kroner.

Publisert: