Dette er Oscar-festens best og verst kledde

Verdens kanskje viktigste catwalk ble fylt til randen av kjendiser i verdens mest eksklusive kjoler - se minMotes favoritter her.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Av MARTINE LUNDER og NATALIE NGO

Vi snakker selvfølgelig om den røde løperen før Oscar-utdelingen. Filmfesten gikk av stabelen natt til mandag norsk tid.

Vår egen Agnes Kittelsen stilte i kjole fra norske Nina Skarra, mens kulturminister Hadia Tajik valgte Leila Hafzi.

Armani, Oscar de la Renta, Versace og Monique Lhullier er noen av merkene som dukket opp på den røde løperen. Helent Hunt hadde imidlertid gått for en langt rimeligere kjole fra den svenske kleskjeden H&M.

LES OGSÅ:Tidenes 10 vakreste Oscar-kjoler

minMote-leder Sonia Huanca Vold har kåret kveldens best kledde, og var ikke i tvil om hvem som skulle stikke av med førsteplass. Les hennes kjoledom her:

Alicia Vikander

minMote-Sonias dom: Svenske Alicia Vikander er uten tvil kveldens best kledde. Ikke bare har hun på seg Elie Saab, som er en av mine rød-løper-favoritter, men kreasjonen er en av de aller fineste jeg har sett fra designeren. Fargen er nydelig til henne, og måten den viser hud på er veldig trendy. Dette er supersexy - kjolen kommer garantert til å gjøre henne til et hett navn i motebransjen.

Jessica Chastain

minMote-Sonias dom: Jessica Chastain bommer sjelden når det kommer til kjolevalg på den røde løperen. Hun har en slags gammeldags eleganse over seg, noe som også fremheves med denne nydelige kjolen. Fargen står perfekt til hennes lyse hud og gylne hår. Knallrøde lepper kan fort bli for voldsomt på den røde løperen, men det kler Chastains «look» perfekt. Hun gjør også helt riktig i å droppe øyenskygge og kun gå for eyeliner og løsvipper.

Louise Roe

minMote-Sonias dom: Louise Roe er motejournalist og lever også av å kle opp andre. Det er derfor ikke overraskende at hun klarer å imponere på Oscar-løperen. Hudfargede materialer i kombinasjon med detaljer i en annen farge er veldig trendy akkurat nå. Roe skal også ha skryt for hårfrisyren. Mens de fleste andre går for løst hår eller elegante oppsatser, har hun valgt en løs hestehale. Den gjør den dramatiske kjolen mer avslappet og kul.

Jennifer Aniston

minMote-Sonias dom: Dette er ikke et veldig spennende Oscar-antrekk, men det er heller ingen store feil med det. Kjolen er flott og elegant, og diamantsmykkene passer fint til. Det er positivt at hun har droppet halskjede - det hadde blitt for mye. Jeg skulle imidlertid ønske vi fikk sett Aniston med en ny frisyre snart.

Jennifer Lawrence

minMote-Sonias dom: Jennifer Lawrence ser nydelig ut i denne Dior-kreasjonen. Selv om kjolen har et voldsomt volum nederst, klarer Lawrence å få antrekket til å ose av enkel eleganse. Kjolen er nok i seg selv, og et stort diamanthalskjede eller et par iøynefallende øredobber ville ødelagt uttrykket. Skuespilleren gjør derfor helt riktig i å holde tilbehøret til det minimale.

Cathrine Zeta-Jones

minMote-Sonias dom: Det er sikkert lett å la seg friste av gull og glitter når man skal på Oscar, men her har Zeta-Jones stylist vært i overkant ivrig. Ikke bare er kjolen for skinnende, men de store øredobbene gjør at det hele tipper over og blir for voldsomt. Å være glamorøs handler også om å klare å begrense seg – noe man ikke har klart her. Skuespilleren er dessverre blant kveldens verst kledde.

minMote-Sonias dom: Nok et eksempel på at på at det ikke alltid er lurt å la seg friste av skinnende paljetter. Her har Kidman i tillegg kjørt på med mye kløft og store øredobber. Gull og glitter er ikke moderne glamour, noe Kidman og hennes stylist burde ha fått med seg. Kidman har flere ganger ost av eleganse på den røde løperen, men det gjør hun dessverre ikke her.

Sandra Bullock

minMote-Sonias dom: Sandra Bullock er svært sjelden en av mine favoritter på den røde løperen – det ser ofte ut som hun prøver for hardt. Denne gangen har hun derimot klart å holde helheten mer nedtonet. Elie Saab-kjolen er fantastisk fin, og enkelt hår og små øredobber fremhever den på utmerket vis. Hvis jeg skal pirke på noe må det bli vesken – hun burde valgt en enklere, ensfarget variant.

Halle Berry

minMote-Sonias dom: Det er nok mange som hyller Halle Berrys skinnende kjole, men jeg er ikke like begeistret. Striper er riktignok veldig moderne den kommende våren og det samme gjelder 80-talsskuldre, som vi blant annet så på catwalken hos Balmain. Likevel føles ikke denne kjolen trendy - den blir rett og slett for skinnende. Halle Berry ser uten tvil flott ut, men kan ikke måle seg med kveldens best kledde.

Maria Menounos

minMote-Sonias dom: Snittet på denne kjolen er fantastisk og overraskende nok synes jeg også den knallrosa fargen kunne fungert. Hårfrisyren er derimot krise og ødelegger antrekket. Det voldsomme volumet er én ting - de forferdelige stripene Menounos har i håret er enda verre. Dette kunne blitt en kul «look», men da måtte man holdt det hele mye mer minimalistisk.

HER ER RESTEN AV KJENDISANTREKKENE:

Publisert: