Barnestjernen fra «Mad Men» er motebransjens nye favoritt - se hvorfor

Hun er bare 12 år gammel, likevel hypes «Mad Men»-skuespillerinne Kiernan Shipka som fremadstormende fashionista.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Shipka spiller Sally Draper i den kritikerroste amerikanske serien, og de siste årene har hun «vokst opp» foran øynene på TV-seerne.

Iløpet av 2012 har har ungjenta også markert seg utenfor TV-skjermen ved å vise frem sin sans for mote både i magasiner og på forskjellige eventer.

Nylig inviterte hun blant annet motemagasinet Harpers Bazaar inn i garderoben sin hjemme, hvor hun snakker om sin fascinasjon for merker som Converse og Chanel.

Redaktør i ungdomsbladet Topp, Hillevi Forsman mener oppmerksomheten rundt Shipka er et artig fenomen.

– Kiernan er virkelig et friskt pust i det ellers så polerte Hollywood. Bare tolv år gammel har hun klart noe mange andre feiler med; å kle seg etter alderen, men samtidig treffe blink på trendene, sier Forsman til minMote.

Godt forbilde

I motsetning til mange av sine Hollywood-kollegaer har Kiernan ingen stylist, og viser dermed at hun virkelig har et øye for estetikk og trender.

– Kiernan har en naturlig stil, som er veldig i tiden. Rufsete øyenbryn, naturlig sminke og klassiske frisyrer – en uslåelig kombinasjon av ung glød og gryende moteikon.

I klesveien er hun alltid plettfri. Korte shortser og dype utringninger holder hun seg langt unna. Etter min mening er hun et godt forbilde for unge jenter, fortsetter Forsman.

– Er det riktig å gi unge jenter denne typen oppmerksomhet da?

– For mye motefokus på en så ung jente er ikke alltid positivt. Jeg tipper Kiernan har et godt apparat rundt seg, og at dette er en ganske bevisst strategi fra managementets side, sier Forsman.

Forsman mener det ville vært helt uakseptabelt å slakte en tolvåring for klesstilen, men så lenge unge jenter kan løftes frem som gode forbilder synes hun det er positivt.

– Unge jenter lar seg inspirere av sine idoler uansett - da må det være en bra ting å løfte frem gode rollemodeller som nettopp Kiernan, avslutter Forsman.

LES OGSÅ: OL-avslutningen hyllet britisk design – «Posh» stjal showet i «den lille sorte»

Motebevisst

Nylig dukket skuespillerinnen opp i en knelang, mønstret tweedkjole fra barnekolleksjonen til designeren Oscar de la Renta - kjoleeksperten som ved flere anledninger har fått de største Hollywood-stjernene til å vekke oppmerksomhet på den røde løperen.

På føttene hadde hun ballerinasko med sløyfe fra Miu Miu og i hendene en clutch fra Proenza Schouler.

Nettstedet Hollywood Reporter gir også Shipka skryt for å kle seg passende i forhold til sin alder.

Selv er stjernen stor fan av Willow Smith, datteren til Jada Pinkett Smith og Will Smith:

– Jeg beundrer folk som ikke er redd for hva andre synes. Jeg respekterer de mer enn folk som alltid har en trygg stil, sier hun i intervjuet med Harper Bazaar, og legger til:

– Jeg ville sett ut som en klovn i klærne til Willow Smith, men hun ser fantastisk ut i de så jeg elsker stilen hennes, avslutter hun.

Her ser duKiernan Shipkas stil på den røde løperen:

LES OGSÅ: Denne jenta setter Olsen- tvillingene i skyggen

LES OGSÅ: Donerer kjendiskjoler til kreftsaken

Publisert: