MEST MISLIKT: Rapartist Lil Wayne går ofte med «sæggebukser», en trend som mange amerikanere misliker sterkt. Ugg-skoen som har blitt sett på stjerner som Kate Moss er derimot ikke like ille, ifølge spørreundersøkelsen. Foto: Getty Images / AP
Nyheter

Dette er trendene amerikanerne vil mest til livs

Over 60 prosent av amerikanerne var enige om at en viss type jeans er en trend de håper dør ut. Er du enig i deres dom?

  • Oda Marie Midbøe
Publisert:

Det velrennomerte programmet «60 Minutes» og magasinet Vanity Fair har gått sammen om å finne ut hvilke motetrender amerikanerne helst ser at dør ut. Til sammen deltok over 1000 amerikanere i spørreundersøkelsen som også inneholdt andre temaer.

På spørsmål om hva de anså som den verste trenden, kunne de spurte velge mellom svaralternativer som Ugg-sko, leggings, haremsbukser og «fake» briller, i tillegg til «sæggebukser», tresko og baseball-caps.

Hva mener du er den verste trenden? Avgi din stemme nederst i saken!

Sæggebuksen verst

Trenden som definivt troner øverst på listen er «sæggebukser» - en trend hele 64 prosent mente at bør dø ut.

«Sæggebuksen» har sin opprinnelse fra amerikanske fenglser der fangene ikke fikk bruke belter av sikkerhetshensyn. På 90-tallet ble de lavtsittende buksene gjort populære av hip hop-artister.

TRENDER: Chanel viste en rekke ulik tresko i sin vår-og sommerkolleksjon for 2010. Også briller uten styrke i glassene har vært trendy. Foto: Getty Images

«Fake» briller og Ugg-sko

Nest dårligt ut kommer trenden med «fake» briller. Åtte prosent av amerikanerne mener trenden med briller uten styrke i glassene er den verste.

Ugg-skoen har både vært elsket og hatet gjennom flerfoldige år. Stilikoner som Kate Moss og Sarah Jessica Parker har flere ganger vist seg i saueskinnsskoene, men flere motesider har gang på gang kåret skoen med australsk opprinnelse til en av de verste trendene gjennom tidene. Amerikanerne er imidlertid ikke enige i dette: Kun fem prosent mener denne trenden er verst.

Også treskoen og haremsbuksene får fem prosent av stemmene, mens leggings og baseball-capsen ender opp på fire og tre prosent hver.

Les hele undersøkelsen til 60 minutes og Vanity Fair her.

NB: Undersøkelsen ble utført i desember 2013, og 1016 voksne amerikanere deltok.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Bukser
  2. Trender
  3. Sko
  4. USA

Relaterte artikler

MOTE

Fem trender kjæresten din sannsynligvis hater

NYHETER

To av fire skokjeder nekter å oppgi hvor skoene produseres

NYHETER

Hevder pelsindustrien er verdt 290 milliarder

NYHETER

Sneaker-entusiast om ny skotrend: - Motefolk er flokkdyr

NYHETER

Bytt ut de mørke vinterskoene med lyse varianter

NYHETER

6 trendy solbriller på budsjett

NYHETER

Slik får du designersneakers på budsjett