Mena Suvari vakte oppsikt i svensk design

Mena Suvari (33) fikk mye oppmerksomhet for sitt antrekk på den røde løperen i New York i går. Sjekk resten av de kreative antrekkene kjendisene satset på her.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Mena Suvari er en av få kjendiser som allerede nå har lagt sin elsk på H&Ms nyeste designsamarbeid med det belgiske motehuset Maison Martin Margiela. Da hun ankom det svenske motehusets lansering i New Yorks finansdistrikt, var hun iført en hudfarget topp med bh-mønster. Hun kombinerte toppen med blått skjørt, beige pumps med gjennomsiktig hæl og stor metallisk clutch. I britiske medier har antrekket vakt oppsikt: « Det ser ut som hun har glemt å ta på seg genser», skriver Daily Mail.

LES OGSÅ: Sjekk Bond-pikenes dristige premierekjoler

Margiela er kjent for sin avant garde design og samarbeidet blir sett på som et av de minst kommersielle designprosjektene det svenske motehuset har presentert så langt.

– Verden oversvømmes av kjedelige, masseproduserte klær og vi trenger nettopp noen som kan skape avisoverskrifter og nye trender. Vi vil kanskje ikke se så mange i toppen Suvari brukte på rød løper, men det er nok heller ikke meningen, sier Geir Ivar Nordli, rektor ved designskolen Esmod.

Rektoren synes det er flott at det svenske motehuset også tør satse på designere som ikke har en stor kommersiell plattform.

– Designere som samarbeider med H&M blir synligjort og tilgjengelig for folket. Ofte er det det som skal til for å sette fart på en designkarriere. Det er samarbeidet deres med Victor & Rolf et godt eksempel på, fortsetter Nordli og legger til at også H&M tjener på å inngå designsamarbeid med mindre kjente designere.

– H&M ønsker nok å knytte til seg spennende innovative designere som kan være med på å fremme H&M som designhus med nyskapende tanker, avslutter Nordli.

I motsetning til Suvari var det flere kjendiser som satset på klassiske antrekk. Der i blant Helena Christensen, Julianne Moore og Selma Blair. Likevel var det en oppsiktsvekkende kreativ løper hvor også guttene viste seg fra sin beste side.

Designsamarbeidet mellom H&M og Margiela består av både dame- og herreklær. Kolleksjonen vil havne i norske butikkhyller 15. november.

Sjekk bildene fra den røde løperen i Beekman Street her:

Publisert: