Innrammede øyne

Festsminke er ikke så vanskelig som du tror. Du trenger ikke mer enn en sort kajal og mascara for å få looken til stjernene.

Mari Glans
Publisert:

Den sorte kajalen er et must i enhver partysminke, og den er enkelt redskap å bruke når du skal gjøre en vanlig dagmakeup klar for fest.

Mange synes at sotede øyne er vanskelig å legge selv, men vil gjerne ha markerte og dramatiske øyne til fest likevel. Å ramme inn øynene med en sort kajal er en enkel og supertrendy måte å gjøre litt ekstra ut av sminken. Det beste er at de fleste har allerede det de trenger for å få denne looken. Sort kajal, sort øyenskygge, q-tips og mascara er egentlig det eneste man behøver.

Du kan også selv bestemme hvor intenst resultatet skal bli, det er enkelt å tone sminken ned eller legge på mer om du ønsker det. Legg gjerne en enkel øyenskygge på lokkene i tillegg, og jo mørkere øyenskyggen er, er jo mer sotet effekt får du på øynene. Om du bruker lysere øyenskygger, får du en mer markert og røffere look.

Se video av hvordan du bruker kajal!Sminkeskolen: Kul partysminke

Slik får du looken

Når du skal finne den perfekte kajalen til denne bruken, gjelder det å finne en som er vannfast slik at den sitter bedre på våtkanten. Kajalen må også være myk nok til at den enkelt kan duses ut med en q-tips.

Tegn en tykk strek både på over- og undersiden av øynene, ikke vær redd for å overdrive. Kajalen må være helt inntil øyenvippene.

Gni så streken utover med en q-tips slik at streken ikke er hard og tydelig.

Så tar du en smal øyenskyggepensel og sminker lett over kajalen med sort øyenskygge for å feste fargen og gjøre streken mindre hard. Her kan du velge en grå eller brun øyenskygge om du synes sort blir for hardt.

Legg også sort kajal på våtkanten oppe og nede på øynene, og avslutt med to lag sort mascara.

Kombiner øyensminken med naturlig rouge og lyse lepper.

Flere festprodukter!Her er de fem produktene du ternger til fest

Relevante artikler videre:

Smink deg litt ekstra til fest!Her er høstens kuleste partylook

Legge fokus på øynene?Kopier helgens kjendislook

Røde lepper er flott til fest!Slik bruker du rød leppestift

Usikker på makeup-trender?Her er ti trender som gjelder i høst

Publisert:

Finn mer innhold om: