Nyheter

Unni Askeland utfordrer Erna Solberg til nakenbilde

POSERER: Her er forsiden til Elles juliutgave, til høyre er Unni Askelands versjon. Faksimile: Elle / Foto: Tove Djuve og Morten Viskum

Kunstneren (53) vil at kvinner skal omfavne den kroppen de har, og utfordrer Erna Solberg til å posere naken. – Feiger nok ut der, er statsministerens svar til MinMote. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Motemagasinet Elles julinummer prydes av «plus size»-modellen Tara Lynn, og det var under et besøk på en Narvesen-kiosk at kunstner Unni Askeland og en venninne ble oppmerksomme på forsiden hvor Lynn poserer splitter naken.

Ikke lenge etter bestemte kunstneren seg for å ta et lignende bilde.

– Det var ganske morsomt. Det er venner av meg som har tatt bildet, og det var en morsom seanse. Det er ikke noen hvilken som helst stol heller, sier Askeland og ler.

Stolen Askeland poserer i er nemlig designklassikeren Egget fra Arne Jacobsen.

Les også:Historisk plus size-modell hylles for ny kampanje

Lei kroppspress

Kunstneren forklarer at hun selv følte på kroppspresset før sommeren, men at bildet fikk henne til å gjøre helomvending.

– Jeg og venninnen min hadde snakket om at jeg ikke hadde lyst til å gå i bikini i sommer, fordi jeg ikke følte meg vel, sier kunstneren til MinMote og legger til:
– Jeg tenkte at forsiden var dritfin. Modellen er slankere og yngre, men det handler ikke om det. Det handler om en norm som er satt.

Grunnen til at hun ønsket å la seg avbilde i samme positur som Tara Lynn er dermed kort fortalt at hun er lei av kroppspresset hun selv kjenner på.

SVARER: Statsminister Erna Solberg tror ikke folket trenger å se en naken statsminister, og mener Unni Askeland er en tøff dame. Foto: Jørgen Braastad/VG

– Vi skal prøve å være sunne, men vi skal ikke være flaue av egen kropp, sier hun.

Les også:Kvinner raser mot magetoppråd i Oprah magazine

Utfordrer Erna

Etter å ha delt bildet på sosiale medier er Askeland fast bestemt på å utfordre andre kvinner til å gjøre det samme. Hun forteller til MinMote at hun vil satse høyt, og derfor vil utfordre «sjefen selv».
- Det skader ikke å være kvinne og ha en kropp. Den jeg har lyst til er å utfordre Erna Solberg, sier Askeland og legger lattermildt til:
– Jeg tror Erna liker meg, men det er ikke sikkert hun liker dette.

Dog får vi neppe se statsministeren i nettoen med det første.
– Askeland er en tøff dame. Beklager, men jeg feiger nok ut på den utfordringen. Landet trenger nok ikke å se en naken statsminister, sier Erna Solberg til MinMote via statssekretær Sigbjørn Aanes.

Les også:Erna strålte i norsk luksusfavoritt på rød løper

Sexy med former

KULT: Elle-redaktør Signy Fardal mener statsministeren ikke skal trenge å føle at hun må posere naken. Foto: Jørgen Braastad/VG

Det er ikke første gang Askeland kler seg naken for kunsten, og denne gangen har hun fått delte reaksjoner etter at hun la ut bildet.
– Jeg har blitt skjelt ut, men jeg har også fått ros. Mamma syns det var veldig hyggelig, og sendte meg en fin melding: «Gudskjelov snakker ikke du om slanking, det liker jeg veldig godt. Det er hyggelig med mennesker med kropp, det er det beste her i verden» skrev hun, sier kunstneren.

Les også:Acne får kritikk for bruk av for tynne modeller

– Kult

Elle-redaktør Signy Fardal har lagt merke til Askeland-stuntet og synes det hele er et kult påfunn.

– Jeg synes Unni er en kul dame, og det er ikke første gang hun kler av seg i kunstens tjeneste. Så for henne er nok dette en mindre krevende oppgave enn for statsministeren, som ikke skal trenge å føle at hun må gjøre noe sånt, sier Signy og understreker at hun synes påfunnet var en artig greie.

Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Tidenes første «plus size»-kampanje i Sports Illustrated

 2. NYHETER

  ELLE-redaktør vil ikke svare på om reportasjetur var sponset

 3. NYHETER

  «Plus size»-merke ut mot Victoria's Secret - hylles for ny kampanje

Finn mer innhold om:

 1. Kroppspress
 2. Plus size
 3. Elle
 4. Signy Fardal
 5. Erna Solberg

Relaterte artikler

NYHETER

Kim Kardashian delte naken-selfie på Instagram

NYHETER

Lesere raser mot Elle Norge etter «flat mage»-artikkel

NYHETER

Påbud om merking av retusjert reklame: – Det kommer til å drepe bransjen

NYHETER

Amy Schumer ble kalt plus size - langer ut mot Glamour

NYHETER

Går hardt ut mot Elles treningsartikkel: – Urovekkende

NYHETER

Eksperter slakter H&Ms «skinny jeans» for barn

NYHETER

ELLE får kritikk for sponset helsereportasje