«The Knot» er prinsessenes veskefavoritt

Enhver motebevisst prinsesse har en «The Knot»-veske i samlingen. Nå har også kronprinsesse Mette-Marit (39) skaffet seg den rådyre italienske designerclutchen.

Det var under kronprinsparets Indonesia-tur at kronprinsesse Mette-Marit viste fram sitt nye tilskudd til veskesamlingen – en mørk lilla «boks» med flettemønster. Vesken går under navnet «The Knot» og er en av de mest kjente kreasjonene til det italienske motehuset Bottega Veneta.

Mette-Marit valgte gang på gang gjenbruksantrekk i Indonesia, og stilte blant annet i et Asia-inspirert silkeskjørt hun sist viste seg i for seks år siden under en av middagene. Skjørtet matchet den lilla satinvesken, som i motsetning til resten av antrekket ser ut til å være ny.

Nytt av året

Denne sesongen har nemlig motehuset lansert «The Knot» med sort lås og i en rekke høstlige farger, deriblant lilla. Prislappen ligger på rundt 9000 kroner, mens de mer detaljrike variantene kan koste opp mot 15 000 kroner.

Kongeekspert Kjell Arne Totland er ikke overrasket over at Mette-Marit har kastet seg på prinsessetrenden.

– «The Knot» har virkelig blitt en stor favoritt blant kjendiser og kongelige, og mange har den til og med i flere farger, sier han og fortsetter:

– De siste årene har jeg flere ganger blitt spurt av utenlandske journalister om ikke også vår egen moteprinsesse eier en fra Bottega Veneta, og nå gjør hun altså det, sier Totland.

Tina Fineberg

Madde og Mary

Vesken er nemlig også en stor favoritt hos andre europeiske prinsesser, med svenske prinsesse Madeleine i spissen. Hun har vesken i flere farger, men velger oftest den sorte eller gullfargede når hun skal på ball. Madeleine har lenge hatt en forkjærlighet for det italienske merket, og har dessuten også sikret seg en stor skulderveske i samme flettemønster, med en prislapp på rundt 15 000 kroner. Den samme vesken har også kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Victoria er kanskje hakket mindre moteinteressert enn lillesøsteren, men har like fullt også sikret seg et eksemplar.

- Aldri av moten

Mens Mette-Marit er kjent for å foretrekke italiensk design både når det gjelder klær og tilbehør, velger danske kronprinsesse Mary gjerne danske designerplagg. Hun har imidlertid også kastet seg på den kongelige vesketrenden for lengst, og dukker stadig opp med sin mørkerøde «The Knot».

Det samme gjør prinsesse Marie, greske prinsesse Marie-Chantal og ikke minst fyrstinne Charlene av Monaco. Hun kan dessuten byttelåne med prinsesse Caroline, som har sikret seg den sorte vesken.

minMote-leder Sonia Huanca Vold mener prinsessene har gjort rett i å investere i en clutchveske som de kan bruke til flere anledninger.

– Denne vesken kommer nok aldri til å gå av moten, og den kan brukes til alt fra et trendy antrekk på dagtid til en gallakjole på kvelden, sier hun.

Vold er imidlertid overrasket over at kronprinsesse Mette-Marit har valgt den lilla vesken, framfor en av de mer klassiske fargene.

– Kronprinsessen har nok ikke valgt den mest anvendelige vesken hvis hun planlegger å bruke den flere ganger. En sort eller beige variant ville vært lettere å kombinere til flere antrekk, sier Vold.

Andre prinsessevesker:

Bottega Veneta

Den flettemønstrede skuldervesken Veneta intrecciato er en annen prinsessefavoritt fra Bottega Venetta. Prinsesse Madeleine har flere varianter, men bruker som regel den sjokoladebrune vesken. Kronprinsesse Mary har et eksemplar i sort, som hun har brukt i mange år. I motsetning til clutchvesken «the Knot» er dette en langt mer romslig hverdagsveske, som også en rekke kjendiser som Miley Cirus, Gwyneth Palthrow og Kim Kardashian har lagt sin elsk på. Prisen varierer fra rundt 15.000 til 18.000 for den største vesken.

Chanel

Prinsesse Caroline er nærmest en levende reklameplakat for det franske luksusmotehuset, og har en imponerende samling Chanel-vesker. Den klassiske, sorte 2.55-modellen er favoritten, men nylig viste hun også fram en splitter ny, lyseblå veske til et matchende antrekk. Kronprinsesse Maxima og prinsesse Marie har også hver sin sorte Chanel, mens vår egen dronning Sonja har hele tre luksusvesker i sort, blått og beige. En verdfull samling, med tanke på at en klassisk Chanel 2.55 koster over 20.000 kroner.

Hermés

Kronjuvelen til det franske motehuset Hermès – the Birkin Bag – er en ettertraktet veske hos både kjendiser og kongelige. Fotballfrue og fashionista Victoria Beckham kan nok skimte med den største Hermès-samlingen med flere titalls vesker, mens de svenske prinsessesøstrene Victoria og Madeleine har en hver. Det har også prinsesse Marie-Chantal og kronprinsesse Mary. Vesken er en av verdens mest kjente luksusikoner, mye fordi man må stå på en eksklusiv venteliste for å få tak i den – og fordi prisen begynner på 60.000 kroner. Kronprinsesse Mette-Marits har selvsagt også en Birkin.

Hvordan var din opplevelse i dag?