Nyheter

Ny Balenciaga-designer bekreftet

FORLATER MERKET: Alexander Wang løp ut på catwalken for siste gang for motehuset Balenciaga. Nå er det designeren Demna Gvasalia som tar over det kreative ansvaret. Foto: Getty Images

Onsdag ettermiddag ble ryktene bekreftet: Designeren Demna Gvasalia skal ta over roret etter Alexander Wang hos Balenciaga.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

For ikke mange ukene siden ble det kjent at Alexander Wang ga seg som sjefdesigner for Balenciaga etter i underkant av tre år hos motehuset. I slutten av forrige uke blåste han bransjen av banen med sin avgangskolleksjon under Paris Fashion Week.

Onsdag ble det bekreftet at det er den georgiske designeren Demna Gvasalia som skal ta over etter Wang.

Tiltross for det noe ukjente navnet, er Gvasalia langt i fra ny i motebransjen. Han har tidligere jobbet for motehus som Margiela og Louis Vuitton, i tillegg til å drive et eget merke, Vetements, sammen med broren sin.

- Jeg er glad for å ønske Demna Gvasalia, en mektig påvirkning i dagens kreative verden, sier François-Henri Pinault, CEO i selskapet Kering, som eier Balenciaga.

untitled link

Det er forventet at Gvasalia skal bringe couture-biten tilbake til Balenciaga etter at Wang har drevet huset med en sporty vri de siste årene, skriver Vogue.

IØYNEFALLENDE: Gvasalia står bak Vetements fra før av. Merket er kjent for sin eksprimentelle og kunstneriske tilnærming. Foto: Getty Images

Hans design beskrives som svært avantgarde, altså kunstnerisk og nyskapende.

- Demna Gvasalia uttrykker en unik tilnærming til yrket, preget av en sosiologisk observasjon av garderobeklassikere og ydmykheten og grundigheten i arbeidet. Jeg er overbevist om at han vil føre Balenciaga til en vellykket fremtid, fortsatte Pinault, skriver Vogue.

Tidsklemme

Det er enda ikke kommet frem hvorfor Alexander Wang sluttet hos Balenciaga, men det ryktes at han fikk for mye å gjøre når han drev to merker paralellt.

- Det har vært en fantastisk erfaring å jobbe med et couture-hus i Paris. Jeg er beæret over å ha hatt muligheten til å jobbe for dette historiske merket. Jeg vil takke Balenciaga-teamet for samarbeidet og for hva vi har fått til sammen. Jeg gleder meg til å ta mitt eget merke til et nytt nivå, uttalte Wang til WWD i forbindelse med oppsigelsen.

I 2014 gjestedesignet Wang for H&M. Den talentfulle designeren skal åpne en egen flagship-butikk i London og jobber med å utvikle sitt eget merke kontinuerlig.

SVANESJØEN: Alexander Wang ble hyllet for sin siste visning for Balenciaga. Alle plaggene var hvite og catwalken var stylet med en basseng i midtgangen. Foto: Getty Images
Publisert:

Les også

  1. NYHETER

    Vogue: Herve Leger-designer ferdig etter diskriminerende uttalelse

  2. NYHETER

    Alexander Wang slutter hos Balenciaga

Finn mer innhold om:

  1. Alexander Wang
  2. Balenciaga

Relaterte artikler

NYHETER

Balenciaga åpner egen butikk i Oslo

NYHETER

Vetements haute couture-visning i fem punkter

NYHETER

Overrasket med luksus-Crocs

NYHETER

Mystisk, norsk jakke dukket opp på luksusvisning

NYHETER

Inti fra Ås er modell for Balenciaga

NYHETER

Fem ting du må vite om Anthony Vaccarello - Saint Laurents nye sjefsdesigner

NYHETER

Dette er de mest populære merkene akkurat nå