90-talls hårkam og «Pippi»-fletter - sjekk hårtrendene

HÅRTRENDER: Neste høsts hårtrender ser slik ut. Her fra visningene til Marc By Marc Jacobs, Helmut Lang og Nicole Miller under New York Fashion Week. Foto: Getty Images / NTB Scanpix

 Skal vi tro catwalken er lange fletter, hårkam og silkebånd det du skal style håret med til høsten. Sjekk tre retro hårtrender fra moteken i New York.

Ingrid Bruvik
Publisert:

New York Fashion Week er straks over for denne gang, og som alltid har designerne hatt mye forskjellig å by på. Mens Victoria Beckham bød på en feminin og minimalistisk kolleksjon, viste amerikanske Rodarte oppsiktsvekkende «Star Wars»-kjoler.

Selv om Diane von Fürstenberg sendte modellene nedover catwalken med klassiske, myke bølger i håret, og designere som Marchesa og Jenny Packham sverget til elegante håroppsetninger, var det langt mer overraskende frisyrer å skimte i motemetropolen. I en ellers tam moteuke er det flere av hårtrendene som har skapt overskrifter.

Hva mener du om hårtrendene? Si din mening i kommentarfeltet!

PIPPIHÅR: Fletter har lenge vært en trend på catwalken, men ingen har lignet så lignet så mye på Pippi Langstrømpes hårsveis som modellene på Marc by Marc Jacobs-visningen. Foto: NTB Scanpix /Getty Images

Marc Jacobs, som tidligere denne måneden avslørte at han alltid har hatet navnet på sitt eget merke, viste en retroinspirert hårtrend da hans høstkolleksjon ble vist. På catwalken til hans undermerke Marc by Marc Jacobs dukket nemlig modeller opp med midtskill, sort hårbånd og utstående fletter.

Selv om flettene ikke stod rett ut til siden, minnet stilen mye om hårsveisen til den kjente og kjære TV-figuren Pippi Langstrømpe. En av modellene hadde også knall oransje hår for anledningen. Om stylingen var inspirert av den svenske TV-figuren vites ikke, men flettene har definitivt gjort et forsøk på å få fotfeste som hårtrend igjen.

PLASTKAM: Hos Helmut Lang hadde modellene fått lange hestehaler og den berømte plastkammen som hårstyling. Foto: Getty Images / Scanpix

En annen designer som eksperimenterte med håret var amerikanske Helmut Lang. Der var 90-tallet tilbake i form av plast-hårkammen. Frisyren var en av tiårets aller største trender, og absolutt alle gikk rundt med den taggete plastbøylen i ulike farger.

- Jeg ville skape en hår-look som både var teknisk og hadde en «geologisk» følelse, sier kreativt ansvarlig for Wella Professional, Eugene Souleman, til Huffington Post.

Den retro stilen fra 90-tallet som mange vemmes ved å tenke tilbake på, ble på Langs visning gjort på en sofistikert og moderne måte.

SLIKEBÅND FOR DEN VÅGALE: Fletter med silkebånd kan være mer rocka enn det høres ut som. Her fra visningen til Nicole Miller under New York Fashion Week. Foto: Getty Images

Silkebånd var også å se på catwalken for høsten 2014, og er nok en trend mange forbinder med barndomen. Denne gangen var de sarte og romantiske båndene byttet ut til fordel for brede, sorte bånd med ujevne kanter.

Den oppdaterte versjonen av silkebåndtrenden var det designer Nicole Miller som stod for. Kombinert med en rufsete flette og masse løst hår rundt, ble stilen både rocka, intens, og veldig ulik den uskyldige stilen vi husker fra barneskolen.

Publisert: