Venke Albrektsen prøvde seg på athleisure-trenden: Avvist på utested

STOPPET I DØREN: Venke Albrektsen mener hun ble stoppet og nektet adgang, da hun og venninnegjengen ankom utestedet Tre Lykter i dette antrekket. Foto: Per Langvei

Venke Albrektsen (50) hadde pyntet seg for å gå ut med venninnegjengen på et utested i Sandefjord, men kom ikke lengre enn til døren.

Publisert:

– Her har vi kleskode, så du slipper ikke inn her med treningsantrekk. Dette skal ha vært beskjeden Albrektsen ble møtt med da hun og en venninne prøvde å komme inn på utestedet Tre Lykter i Sandefjord, skriver Sandefjords Blad onsdag.

Albrektsen var iført et marineblått sett fra klesmerket InWear i tråd med athleisure-trenden som herjer motebildet akkurat nå. Til antrekket matchet hun et par pudderrosa joggesko og en rosa satin-jakke fra Part Two.

SLAPP IKKE INN: Bukse fra InWear, 1300 kroner. Foto: Produsenten

– Vet hva som er «in»

50-åringens antrekk ble oppfattet som en treningsdress, og hun slapp derfor ikke inn på utestedet. Albrektsen reagerte sterkt på dørvaktenes beslutning, og opplyser til MinMote at hun er innkjøper på klesbutikken Dokken i Sandefjord, og dermed vet hva som er inn.

– Jeg har greie på hva som er «in» og antrekket jeg hadde på meg i helgen er hypermoderne og av god kvalitet, sier Albrektsen til MinMote og fortsetter:

– Jeg ble helt sjokkert da jeg fikk beskjed om at jeg ikke kom inn på utestedet på grunn av antrekket. Dørvaktene mente bastant at jeg var kledd i en joggedress fra Adidas, og de ga seg ikke på det, forteller hun.

– Ikke oppdaterte på motefronten

Albrektsen prøvde videre å overbevise vaktene ved å fortelle om antrekkets kvalitet og pris, og tilbød dem å kjenne på stoffet, men det nyttet ikke. Antrekket kostet tilsammen rundt 5000 kroner, men også denne opplysningen prellet av vaktene, alt ifølge Albrektsen.

– Jeg skjønte etter hvert at det ikke nyttet å diskutere. Jeg er ikke en sånn type som går på byen uten å «stæsje» meg med både klær, hår og sminke, sier hun.

Albrektsen mener at utelivsbransjen i Sandefjord med fordel kunne vært mer oppdaterte hva gjelder det siste på motefronten.

– Når det står to voksne menn der og påstår at jeg går kledd i en treningsdress, da blir jeg sur. Enten så får de sette seg inn i klesmoten, eller så får de bytte jobb, sier Albrektsen som senere satt seg i hotellbaren på Park Hotel.

– Kommer du til å gå tilbake til utestedet Tre Lykter?

– Det frister ikke i nærmeste fremtid, nei. Jeg fikk en dårlig opplevelse, men man skal aldri si aldri. Det blir nok en stund til, sier Albrektsen.

Street style. Foto: Getty Images

Street style. Foto: Getty Images

Street style. Foto: Getty Images

Street style. Foto: Getty Images

Street style. Foto: Getty Images

Street style. Foto: Getty Images

Street style. Foto: Getty Images

Street style. Foto: Getty Images

Tillater ikke treningstøy

Ivan Stewart er F & B manager ved Scandic hotell Park i Sandefjord hvor klubben Tre Lykter ligger. Der har de en kleskode som ikke tillater treningstøy, sier han.

– Våre vakter gjorde den jobben de har blitt opplært til å gjøre ved å spørre om hun var kledd i trenignstøy eller ikke, sier han.

Stewart mener at de i døren ikke har forutsetninger for å vite hva som er kvalitet på en motedress sammenliknet med en joggedress, men de vet hvordan en joggedress ser ut.

– De spurte om hun hadde på seg en treningsdress, og det reagerte hun på. Hun ble verken kastet ut eller bedt om å gå, forklarer han.

De har tatt hendelsen til etterretning.

– Jeg tenker vi har blitt oppdatert nå, sier Stewart.

– Så om hun kom kledd i samme dress neste helg så ville hun sluppet inn?

– Ja, svarer Stewart.

Solid trend

2016 ble året den sporty trenden VIRKELIG FIKK FOTFESTE HOS FOLKET. Treningstightsen, joggebukser med striper i sidene og hettegenseren var plutselig blant de hotteste plaggene, også utenfor treningssenteret. It-jenter som Astrid S og Julie Bergan ble nærmest stilens frontfigurer, og Oslo fikk til og med SIN EGEN BUTIKK DEDIKERT TIL ATHLEISURE.

Publisert: